... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Ontbijttaart met havermout, noten en rozijnen

2 september 2019 by karolien Leave a Comment

Taart als ontbijt? Yes please! Niet alleen een feestje in de ochtend, ook snel op tafel of snel meegenomen als je weinig tijd hebt. Ik kwam het receptje op Facebook ergens tegen (ik denk bij Prana bulk bio?) en ging meteen aan de slag. Met een paar kleine veranderingen kwam ik op dit taartje uit, perfect voor aankomende herfst!

Ontbijttaart met havermout, noten en rozijnen
 
Save Print
Ingredients
  • 1 grote appel, gewassen en in blokjes gesneden
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eetlepels abrikozen confituur (of honing)
  • 2 eitjes
  • 125 ml melk (kan ook een plantaardige melk zijn)
  • 130 gram havermeel (of die hoeveelheid havervlokken even door de blender)
  • 70 gram havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram gedroogd fruit (ik gebruike rozijnen)
  • Handjevol walnoten
  • optioneel: 1 tl kaneel
  • Afwerking: 1 tl abrikozenconfituur en een handjevol geroosterde amandelschilfers
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de appelstukjes, gedroogd fruit en noten in een kom en zet even opzij.
  3. Pureer de bananen met de confituur en meng hier de eieren onder. Voeg de melk toe en meng. Meng hieronder het havermeel, de havervlokken, het bakpoeder (eventueel de kaneel) en het snufje zout. Schep dan je mengsel met appelstukjes hieronder en stort het beslag in een met bakpapier belegde bakvorm. Bak de taart 45 minuten op 180°C.
  4. Serveer met een lepeltje yoghurt en wat kaneel of speculaaskruiden erboven op.
3.5.3208

Liefs, Karolien 

 

Filed Under: brunch, ontbijt, recepten

« Citroen ‘self saucing pudding’
Dadel ‘snickers’ »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress