Taart als ontbijt? Yes please! Niet alleen een feestje in de ochtend, ook snel op tafel of snel meegenomen als je weinig tijd hebt. Ik kwam het receptje op Facebook ergens tegen (ik denk bij Prana bulk bio?) en ging meteen aan de slag. Met een paar kleine veranderingen kwam ik op dit taartje uit, perfect voor aankomende herfst!
Ontbijttaart met havermout, noten en rozijnen
Ingredients
- 1 grote appel, gewassen en in blokjes gesneden
- 2 rijpe bananen
- 3 eetlepels abrikozen confituur (of honing)
- 2 eitjes
- 125 ml melk (kan ook een plantaardige melk zijn)
- 130 gram havermeel (of die hoeveelheid havervlokken even door de blender)
- 70 gram havermout
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 gram gedroogd fruit (ik gebruike rozijnen)
- Handjevol walnoten
- optioneel: 1 tl kaneel
- Afwerking: 1 tl abrikozenconfituur en een handjevol geroosterde amandelschilfers
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de appelstukjes, gedroogd fruit en noten in een kom en zet even opzij.
- Pureer de bananen met de confituur en meng hier de eieren onder. Voeg de melk toe en meng. Meng hieronder het havermeel, de havervlokken, het bakpoeder (eventueel de kaneel) en het snufje zout. Schep dan je mengsel met appelstukjes hieronder en stort het beslag in een met bakpapier belegde bakvorm. Bak de taart 45 minuten op 180°C.
- Serveer met een lepeltje yoghurt en wat kaneel of speculaaskruiden erboven op.
Liefs, Karolien
Geef een reactie