Nog op zoek naar een ontbijtje voor dit weekend? Dit heerlijk vullend kommetje is een hit op elke ontbijttafel! Een combinatie van verschillende texturen, zuur én zoet. Je past het aan naar eigen smaak: heb je het liever wat zoeter, kan je wat (bruine) suiker toevoegen aan het fruit, heb je het liever wat zuurder voeg je wat extra cranberry’s toe. Smakelijk!
Ontbijtje met granola, appel en cranberry
Geen hoeveelheden deze keer, pas de hoeveelheid gewoon aan aan je eigen gezin
Ingredients
- Yoghurt
- Vlierbessiroop
- Honing
- Appel (ik gebruikte boskoop) met schil (ik gebruik 1 appel per persoon)
- Verse cranberry's (5-6 per persoon)
- Speculaaskruiden
- Citroensap
- Bruine suiker als je het wat zoeter wil
- Granola (je kan het receptje op de blog vinden)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de appel in partjes en haal het klokkenhuis eruit, doe ze in een kom, samen met wat verse cranberry's, een beetje citroensap en de kruiden (en evt. de suiker). Meng goed onder elkaar. Als de oven warm in zet je deze mengeling een half uur in de oven tot al het fruit zacht is.
- Maak intussen de rest van je kommetje klaar: meng wat yoghurt met vlierbessiroop en honing (naar smaak) en verdeel het over de kommen. Verdeel er wat granola over en als het fruit warm is doe je dit er ook bij. Nog een beetje honing erover en klaar!
Liefs, Karolien
Geef een reactie