Wil je graag eens een ander koekje dan een zandkoekje of een chocolate chip? Probeer deze havermoutkoeken eens. Lek-ker! Zet maar alvast een potje thee klaar, zo kan je straks genieten van me-time met een lekker koekje :-)
Oatmeal raisin cookies
Ingredients
- 1 ei
- 150 gram lichtbruine suiker
- 115 gram zachte boter
- 125 gram havermeel (fijngemalen havermout, kan je ook vervangen door gewone bloem)
- 150 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- 150 gram rozijnen
Instructions
- Meng het eitje met de suiker en de boter in een kom. Meng alle droge ingrediënten (behalve de rozijnen) in een aparte kom. Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte, meng goed en voeg als laatste de rozijnen toe. Zet het beslag dan een half uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verdeel +/- 12 hoopjes deeg over een bakplaat die belegt is met bakpapier (ik gebruik een ijsschep om het deeg gelijk te verdelen) en bak de koeken 15-20 minuten.
- Laat afkoelen en eet ze lekker op :-)
Liefs, Karolien
Geef een reactie