Oh jongens wat is er veel veranderd de voorbije maanden! Ik vond een part-time job (en toen nog eentje!), schrijf nog altijd stukjes voor de Sjiek en kreeg opeens een hele hoop taart bestellingen binnen (met dank aan jullie!). Mij hoor je niet klagen hoor, ik vind het ongelofelijk heerlijk om zoveel te doen te hebben. Weet je wat nog heerlijk is? Deze cheesecake. Nom. Toen ik op zaterdagochtend eens door mijn concept blogberichtjes scrolde was ik snel klaar: ik had helemaal niets meer! Dringend tijd om terug in actie te vliegen dus. Alleen had ik to-taal geen inspiratie. Nigella Lawson to the rescue!
Ik paste het recept natuurlijk wel een beetje aan (het moet natuurlijk nog altijd van Karolien blijven ;-). Ik maakte een bodem van verkruimelde chocolate chip cookies en paste de hoeveelheden wat aan. Een chocoladeBOM als uitkomst, maar lekker jongens, lekker!
- BODEM
- 200 gram chocolate chip cookies (ik gebruikte gewoon gekochte koekjes)
- 75 gram boter
- 1 eetlepel Nutella
- VULLING
- 350 gram Nutella
- 500 gram roomkaas
- 100 gram bloemsuiker
- AFWERKING
- Handjevol gehakte hazelnoten
- Voor de bodem verkruimel je de koekjes in een blender, keukenmachine of met een deegrol. De boter smelt je, daar meng je de nutella onder en daar de koekjes onder. Verwarm de oven voor op 180°C en leg een bakpapier in een springvorm. Stort het koekjesmengsel in de vorm en druk goed plat. Bak de bodem zo'n 5 minuutjes.
- De vulling maak je door alle ingrediënten stevig op te kloppen. Giet dit mengsel dan op de licht afgekoelde bodem en strooi er gehakte hazelnoten over. Laat opstijven in de koelkast: minstens een paar uur, of nog beter de hele nacht.
Liefs, Karolien
Geef een reactie