Een rechthoekige taartvorm stond al een lange tijd op mijn wishlist. Niet dat dat heel veel kost of moeilijk te vinden is hoor, maar ik kwam er gewoon nooit bij om het te kopen. Als ik het dan tegenkwam dacht ik ‘ach, laat maar, neem het volgende keer wel mee’ of ‘eigenlijk heeft het toch niet veel meerwaarde dan een ronde taartvorm’. Is ook wel zo hoor, maar toch. Ziet er toch wel lekker gezellig uit zo’n rechthoekig taartje. Toen ik het onlangs tegenkwam bij de Kringloop heb ik ook geen minuut getwijfeld. Want ja, als je dat dan daar tegenkomt (in perfecte nieuwstaat!) dan weet je gewoon dat het meant-to-be is ;-)
Dit heerlijk fris lente-taartje zet je op tafel in 1-2-3 en smaakt zelfs bij de warmste temperaturen.
- 90 ml neutrale olie (ik gebruik zonnebloemolie)
- 100 gram suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 1 eigeel
- 30 gram volle yoghurt
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 nectarines
- Suiker om te bestrooien
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een taartvorm in.
- Meng de olie met de suiker en het vanille extract. Meng er dan het ei en het eigeel onder. Vervolgens de yoghurt en als laatste de bloem en bakpoeder tot je een glad geheel hebt.
- Giet je deeg in de bakvorm, schik er de partjes nectarine over en strooi er wat suiker over (krijg je een lekker krokant laagje).
- Bak de cake zo'n 25 à 30 minuten.
Liefs, Karolien
Geef een reactie