Easy peasy dit – maar zò lekker! Guacamole is iets waar iedereen zijn eigen smaak aan geeft vind ik, maar ik geef alvast een paar richtlijnen (en wat tips!). Voor de gelegenheid maken we ook de nacho’s zelf (en dat is super gemakkelijk).
Voor dat we beginnen met de guacamole: wist je dat je avocado’s super gemakkelijk kan invriezen? Ik probeerde het onlangs met een paar perfect rijpe avocado’s waar toen even niks mee kon. Toen ik guacamole wou maken heb ik ze gewoon ontdooid (even onder het stromend water gehouden) en voilà! Perfect gebruiksklaar. Je kan dat trouwens ook verpakt bij Albert Heijn vinden, zo van die bevroren avocado’s.
Anyway, een echt ‘recept’ voor guacamole vind ik moeilijk. Iedereen heeft dat graag anders gekruid: de een heeft het graag wat pikanter, de ander liever wat zouter. Maar in het receptje hieronder kan je in elk geval zien wat ik er allemaal indeed.
Oh ja, nog een tip: leg de pit van de avocado’s in de guacamole als je hem niet direct nodig hebt. Zo wordt ‘ie minder snel bruin.
En die nacho’s? Gewoon wraps in driehoekjes snijden, op een bakplaatje leggen, besprenkelen met zonnebloemolie en zout en de oven in. Zo simpel als dat! Wel opletten met je zout – ik was er nog al gretig mee en ik kreeg er bijna pijn van aan mijn tong, oeps!
PS: ik gebruikte mijn guacamole op Instagram om mijn nieuwe rubriek in de Sjiek aan te kondigen. Vanaf dit weekend kan je 2-wekelijks mijn gedacht lezen over dingen die hip zijn op Pinterest en Instagram (food, fashion, DIY’s, …). Benieuwd? Blader dan zeker eens naar ‘Karolien test’ in de weekendbijlage van Het Belang Van Limburg!
- GUACAMOLE (voor een royaal kommetje)
- 4 rijpe avocado's
- peper
- zout
- paprikapoeder
- cayenne peper
- honing
- citroensap
- NACHO'S
- wraps
- neutrale olie (bv zonnebloemolie)
- zout (of een ander smaakje naar keuze)
- Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakplaat met bakpapier. Snijd de wraps in driehoekjes (of een andere vorm die je er uit krijgt gesneden) en schik ze op de bakplaat. Besprenkel met olie en strooi er wat zout over. Bak ze op 175°C voor 6 tot 8 minuutjes, of tot ze goudbruin zijn (wel even opletten want dat kan soms snel gaan).
- Voor de guacamole doe je alle ingrediënten in een kom en prak je alles met een vork. Goed proeven tussendoor tot je tevreden bent van de smaak. Je kan ook nog wat yoghurt toevoegen voor een frisse toets.
Liefs, Karolien
Geef een reactie