Zijn jullie er klaar voor? Vandaag het receptje voor een super duper easy peasy comfort food dinner: nacho’s! Perfect voor een filmavondje thuis of voor als je gewoon écht geen zin hebt om wat te koken. Ongelofelijk weinig werk en -als je een kookpot hebt die ook in de oven kan- weinig afwas. Win-win!
Je begint met het maken van de saus …
Dan doe je er de nacho’s bij …
Met een lepel duw je de chips een beetje in je saus …
Alles 10 minuutjes in de oven en klaar! Hier heb je net de tijd om je film uit te kiezen ;). Gemakkelijk, toch? Smakelijk!!
Nacho's for dinner
Ingredients
- 300 gram gehakt (kies zelf welke je lekker vindt!)
- Sjalotje en teentje look (optie)
- Olijfolie om in te bakken
- Blikje tomatenpuree
- 250 ml tomatenpassata
- 300 gram mais
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Gemalen kaas (welke jij lekker vindt!)
- Nacho's (zoveel als je wil)
Instructions
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Zet je pan of pot op het vuur (ik maakte het in een gietijzeren pot, deze kan ook in de oven) en doe er de olijfolie in.
- Bak het sjalotje en het teentje look even in de olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Bak alles mooi bruin. Voeg hierbij de specerijen.
- Wanneer het gehakt bakt voeg je het potje tomatenpuree toe. Meng dit goed onder het gehakt.
- Doe er dan de passata bij.
- Roer alles goed om en voeg de maïs toe.
- Doe de saus in een ovenschotel als je geen pot hebt die in de oven kan.
- Voeg hier de chips aan toe -zoveel als je zelf wil- en duw enkele chipsjes in de saus.
- Strooi er rijkelijk gemalen kaas over.
- Bak het geheel 10 minuutjes in de oven op 180°C.
- PS: als je wil kan je het serveren met zure room, een pikante salsa of guacamole. Go crazy!
Geef een reactie