Deze Mars cupcakes hebben intussen al een hele weg afgelegd. Ze zijn begonnen als simpele cakejes met een beetje bruine suiker in de frosting en wat Mars on top – maar intussen zijn ze uitgegroeid tot een zoete en plakkerige lekkernij met chocolade cake, bruine suiker frosting en karamel in the middle.
You love them, or you hate them, maar ze doen het altijd goed op feestjes!
De chocolade cupcakes zijn bijna even lekker als de beste chocoladetaart van de wereld. Aangevuld met een gemakkelijke karamelsaus en een simpele frosting is dit een recipe for succes!
- CAKE
- 60 gram zachte boter
- 200 gram suiker
- 60 gram donkere chocolade
- 2 eitjes
- 2 eigelen
- 140 ml neutrale olie (ik gebruik zonnebloemolie)
- 2 theelepels vanille extract
- 80 ml zure room
- 130 gram bloem
- Snuf zout
- ½ theelepel baking soda
- 65 gram cacao poeder
- 120 ml water
- FROSTING
- 200 gram roomkaas
- 50 gram zachte boter
- 100 gram donkerbruine suiker
- 300 à 350 gram bloemsuiker
- KARAMEL
- 15 blokjes karamel of vanille fudge
- 50 ml melk
- Snufje zout
- TOPPING
- Een paar Mars bars in stukjes of mini Marsjes
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de boter en de suiker in een kom en meng. Smelt de chocolade, laat het een beetje afkoelen en doe deze hierbij.
- Meng de eitjes en eigelen er één voor één bij. Meng goed.
- Doe er de vanille, olie en zure room bij.
- Meng de droge ingrediënten in een kom en schep dit mengsel dan in een paar delen bij het natte mengsel.
- Als laatste meng je er het water door.
- Schep dan je beslag in cupcake vormpjes en bak ze 18 minuutjes op 175°C.
- Laat de cupcakes afkoelen.
- Maak intussen je frosting: Doe de zachte roomkaas en bloemsuiker in een kom en klop goed door. Doe er dan de boter en bruine suiker bij. Zet in de koelkast.
- Maak nu je karamel saus: doe de blokjes fudge in een pannetje samen met de melk en een snufje zout. Laat het zachtjes warm worden tot de karamel smelt. Laat het sausje even doorkoken en indikken. Wees voorzichtig met dit goedje, het is gloeiend heet!
- Snijd nu een klein stukje cake uit elk cupcakeje en doe er wat karamel in. Spuit er dan een royale toef frosting op en werk af met een stukje mars en een sliertje karamel!
Liefs, Karolien
—————————————————————————————————————————–
Thanks K. for the pictures!
Geef een reactie