... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Mars cupcakes

19 februari 2016 by karolien Leave a Comment

mars1Deze Mars cupcakes hebben intussen al een hele weg afgelegd. Ze zijn begonnen als simpele cakejes met een beetje bruine suiker in de frosting en wat Mars on top – maar intussen zijn ze uitgegroeid tot een zoete en plakkerige lekkernij met chocolade cake, bruine suiker frosting en karamel in the middle.

You love them, or you hate them, maar ze doen het altijd goed op feestjes!

mars2

mars4

mars3

mars6De chocolade cupcakes zijn bijna even lekker als de beste chocoladetaart van de wereld. Aangevuld met een gemakkelijke karamelsaus en een simpele frosting is dit een recipe for succes! 

Mars cupcakes
 
Save Print
Serves: 19
Ingredients
  • CAKE
  • 60 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 60 gram donkere chocolade
  • 2 eitjes
  • 2 eigelen
  • 140 ml neutrale olie (ik gebruik zonnebloemolie)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 80 ml zure room
  • 130 gram bloem
  • Snuf zout
  • ½ theelepel baking soda
  • 65 gram cacao poeder
  • 120 ml water
  • FROSTING
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram donkerbruine suiker
  • 300 à 350 gram bloemsuiker
  • KARAMEL
  • 15 blokjes karamel of vanille fudge
  • 50 ml melk
  • Snufje zout
  • TOPPING
  • Een paar Mars bars in stukjes of mini Marsjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de boter en de suiker in een kom en meng. Smelt de chocolade, laat het een beetje afkoelen en doe deze hierbij.
  3. Meng de eitjes en eigelen er één voor één bij. Meng goed.
  4. Doe er de vanille, olie en zure room bij.
  5. Meng de droge ingrediënten in een kom en schep dit mengsel dan in een paar delen bij het natte mengsel.
  6. Als laatste meng je er het water door.
  7. Schep dan je beslag in cupcake vormpjes en bak ze 18 minuutjes op 175°C.
  8. Laat de cupcakes afkoelen.
  9. Maak intussen je frosting: Doe de zachte roomkaas en bloemsuiker in een kom en klop goed door. Doe er dan de boter en bruine suiker bij. Zet in de koelkast.
  10. Maak nu je karamel saus: doe de blokjes fudge in een pannetje samen met de melk en een snufje zout. Laat het zachtjes warm worden tot de karamel smelt. Laat het sausje even doorkoken en indikken. Wees voorzichtig met dit goedje, het is gloeiend heet!
  11. Snijd nu een klein stukje cake uit elk cupcakeje en doe er wat karamel in. Spuit er dan een royale toef frosting op en werk af met een stukje mars en een sliertje karamel!
3.5.3208

Liefs, Karolien

—————————————————————————————————————————–

Thanks K. for the pictures!

Filed Under: recepten, sweets

« Pannenkoekentaart met honingglazuur en hokey pokey
Teacup candles »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress