Oh jongens, wat is dit lekker! Deze lekkernij staat bij mij erg hoog op de lijst … Deze magic custard cake bestaat uit 2 laagjes: een laagje zachte cake én een laagje pudding. Wat er dan zo magic aan is? Het wordt gemaakt van 1 enkel beslag!
Ik vond het recept al een hele tijd terug via Pinterest, op deze blog. Ik veranderde er eigenlijk niets aan, behalve de baktijd. Zij bakken de cake 45 tot 60 minuten (en hebben dan nog meer custard dan cake) terwijl bij mij na een half uur de custard en cake in 2 verdeeld zijn. Wil je meer custard? Bak de cake dan ongeveer 20 à 25 minuten.
Hoe lekker hij dan ook mag zijn, zo moeilijk was hij om te fotograferen. Mijn camera klikte ontelbaar veel keren, er kwamen heel wat bordjes, ondergronden en bestek tevoorschijn, maar uiteindelijk was de meest simpele foto de beste. Deze pudding taart heeft eigenlijk ook niet veel meer nodig … Smakelijk! :)
- 113 gram boter
- 480 ml volle (bio) melk
- 4 eitjes, eiwit en geel apart
- Scheutje azijn
- 150 gram poedersuiker
- 1 eetlepel water
- 115 gram bloem
- 1 vanille stokje of een eetlepel vanille extract
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet je bakvorm(en) of beleg ze met bakpapier.
- Smelt de boter in een pannetje en de melk in een ander pannetje, als je een vanille stokje gebruikt kan je deze meekoken voor extra smaak. Zet aan de kant.
- Doe de eiwitten samen met het scheutje azijn in een kom en klop ze stijf. Zet aan de kant.
- Klop de engelen samen met de suiker in een kom tot het lichter gekleurd is. Doe er dan de gesmolten boter bij en het water en meng goed.
- Doe er nu de bloem bij en het vanille extract als je geen stokje gebruikt. Voeg dan beetje bij beetje de melk bij het beslag. Meng alles goed door elkaar. Schep er dan de eiwitten onder in een paar delen. Doe dit met een pannen lekker zodat de lucht er in blijft.
- Giet het beslag dan in je bakvorm(en) en bak de cake dan ongeveer 30 minuten.
- Laat hem volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie