... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Magic custard cake

4 maart 2016 by karolien Leave a Comment

custard1

Oh jongens, wat is dit lekker! Deze lekkernij staat bij mij erg hoog op de lijst … Deze magic custard cake bestaat uit 2 laagjes: een laagje zachte cake én een laagje pudding. Wat er dan zo magic aan is? Het wordt gemaakt van 1 enkel beslag!

Ik vond het recept al een hele tijd terug via Pinterest, op deze blog. Ik veranderde er eigenlijk niets aan, behalve de baktijd. Zij bakken de cake 45 tot 60 minuten (en hebben dan nog meer custard dan cake) terwijl bij mij na een half uur de custard en cake in 2 verdeeld zijn. Wil je meer custard? Bak de cake dan ongeveer 20 à 25 minuten.

custard3 custard2

Hoe lekker hij dan ook mag zijn, zo moeilijk was hij om te fotograferen. Mijn camera klikte ontelbaar veel keren, er kwamen heel wat bordjes, ondergronden en bestek tevoorschijn, maar uiteindelijk was de meest simpele foto de beste. Deze pudding taart heeft eigenlijk ook niet veel meer nodig … Smakelijk! :)

Magic custard cake
 
Save Print
Ik vulde met dit beslag 2 bakvormen: een brownie bakvorm en een broodbakvorm. Gewoon omdat ik geen vierkante of rechthoekige bakvorm heb die groot genoeg is :). Je vult de vorm tot boven, dus kijk zelf eens wat er bij jou kan!
Ingredients
  • 113 gram boter
  • 480 ml volle (bio) melk
  • 4 eitjes, eiwit en geel apart
  • Scheutje azijn
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • 115 gram bloem
  • 1 vanille stokje of een eetlepel vanille extract
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet je bakvorm(en) of beleg ze met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en de melk in een ander pannetje, als je een vanille stokje gebruikt kan je deze meekoken voor extra smaak. Zet aan de kant.
  3. Doe de eiwitten samen met het scheutje azijn in een kom en klop ze stijf. Zet aan de kant.
  4. Klop de engelen samen met de suiker in een kom tot het lichter gekleurd is. Doe er dan de gesmolten boter bij en het water en meng goed.
  5. Doe er nu de bloem bij en het vanille extract als je geen stokje gebruikt. Voeg dan beetje bij beetje de melk bij het beslag. Meng alles goed door elkaar. Schep er dan de eiwitten onder in een paar delen. Doe dit met een pannen lekker zodat de lucht er in blijft.
  6. Giet het beslag dan in je bakvorm(en) en bak de cake dan ongeveer 30 minuten.
  7. Laat hem volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets Tagged With: pudding

« Stroopwafels
Handige keukenhulpjes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress