Héél moeilijk om dit recept neer te schrijven eigenlijk. Net zoals bij heel veel gerechtjes gooi ik hier en daar een snufje van dit en een snufje van dat, boter afwegen (oeps, vergeten), … je snapt me wel. Een beetje uit de losse pols dus. Anyway, deze schotel is über klassiek en smaakt altijd. Niets gaat boven comfort food, toch?
Ik heb dus mijn best gedaan om het zo goed mogelijk neer te schrijven, maar geef er vooral je eigen twist aan.
Nog beter maken? Strooi wat kaas of paneermeel over de schotel macaroni en steek hem even onder de gril.
Macaroni met ham en kaas
4-6 porties
Ingredients
- 500 gram macaroni
- +/- 20 gram gezouten boter
- +/- 30 gram bloem
- +/- 500 ml volle melk
- +/- 250 gram gemalen kaas (gratin mengeling)
- Peper, zout, nootmuskaat, worcestersaus
- 250 gram ambachtelijke ham
Instructions
- Kook de macaroni gaar.
- Smelt je boter, meng er de bloem onder tot het naar koekjes begint te ruiken. Giet er dan beetje bij beetje de melk bij tot je een mooi gebonden saus hebt. Zet je vuur wat lager en meng er dan de kaas onder tot je een mooi gebonden kaassaus hebt. De saus wat te dik? Doe er wat melk bij. Kruid hem af naar smaak. Snijd de ham in blokjes en doe hem samen met de kaassaus bij de pasta.
- OPTIE: strooi er wat kaas of paneermeel over en gril hem even in de oven.
Liefs, Karolien
Geef een reactie