Ik moet iets bekennen … ik ben gek van citroenen. Een lekker citroensapje in de ochtend, een theetje met citroen, gember en honing, citroentjes in een vaas in plaats van bloementjes, … is er iets wat citroentjes niet kunnen? Ik denk van niet. Lemon curd stond dus al een tijdje op mijn lijstje om eens te maken en oh jongens, wat is dit lekker.
Met lemon curd kan je veel richtingen uit: je kan het op een pannenkoekje smeren, er een taart van maken, het als vulling van een fruittaartje gebruiken, een cheesecake mee maken, … Ik combineerde het met merengue en een framboosje en dat was heerlijk.
Doe je de lemon curd in een goed afsluitbaar potje, dan zou je het enkele weken in de koelkast kunnen bewaren.
- 3 citroenen
- 1 & ½ cups / 301 gram suiker
- 113 gram zachte boter
- 4 eitjes
- ½ cup / 118 mlcitroensap (3 tot 4 citroenen)
- ⅛ theelepel zout
- Meng de zeste van de 3 citroenen met de suiker. Meng het suikermengsel met de zachte boter tot een romig geheel.
- Voeg de eitjes 1 voor 1 toe aan het mengsel.
- Meng dan de citroensap en het zout erbij tot alles goed gemengd is.
- Giet het mengsel in een kookpotje en kook het over een zacht vuurtje, ongeveer 10 minuutjes. Het mengsel gaat indikken en een pudding textuur krijgen. Blijf goed roeren.
- Steriliseer een pot en doe de nog warme lemoncurd hier in. Bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie