Nog eens een receptje wat al super lang op mijn to-bake lijstje stond: lemon bars! Een soort van gebakken lemon curd met een koekje onder. Heerlijk zoet-zuur en helemaal niet moeilijk om te maken.
Lemon bars
Ingredients
- KOEKJESBODEM
- 115 gram zachte boter
- 125 gram tarwebloem
- 30 gram bloemsuiker
- Snufje zout
- CITROEN VULLING
- 120 ml citroensap
- 3 eitjes
- 320 gram suiker
- 75 gram tarwebloem
- Snufje zout
- Bloemsuiker om af te werken
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C en beleg een bakvorm van +/- 25 op 25 cm met bakpapier.
- Voor de vulling meng je alle ingrediënten tot een glad deeg. Stort het deeg in de bakvorm en verspreid het over de gehele bakvorm. Dit gaat het gemakkelijkste als je je handen lichtjes nat maakt en zo het deeg naar de randjes duwt. Zet het deeg nu 10 minuutjes in de vriezer.
- Zet de bakvorm nu in de voorverwarmde oven van 175°C en bak de bodem 15 minuten. Laat even afkoelen en zet aan de kant.
- VULLING
- Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een glad beslag zonder klonters. Giet het in de -lichtjes-afgekoelde bodem en bak het taartje nu 30 minuten op 175°C. Laat het even afkoelen op kamertemperatuur en dan verder in de koelkast voor minstens 1 uur.
- Werk af met bloemsuiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie