... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Lavendel/honing cupcakes

4 maart 2018 by karolien Leave a Comment

Lavendel in eten, ik kreeg er eigenlijk altijd kriebels van. Of eerder een zeepsmaak in de mond dan kriebels eigenlijk. Ik denk dat ik ooit zo eens iets heb gegeten waar een overdaad aan lavendel in zat (en dat is gewoon echt niet lekker). Maar deze cupcakes – in combinatie met de honing – doen alles behalve denken aan een stuk zeep. De lavendel is subtiel, de honingsmaak komt lekker door én ze zien er uit alsof ze van een sjiek feest aan de Provence komen. Toch?

Ik maakte de smaak wat subtieler door er lavendelsuiker aan toe te voegen ipv ‘pure’ gedroogde lavendel. Dit doe je door 1 deel lavendel toe te voegen aan 3 delen suiker. Dit laat je dan (minstens) een paar dagen staan. Ook lekker in koekjes of thee.

Lavendel/honing cupcakes
 
Save Print
Receptje van Homes & garden
Ingredients
  • CAKE
  • 115 gram zachte boter
  • 2 eitjes
  • 200 gram lavendelsuiker (lavendel zeef je eruit voor het toevoegen)
  • 85 gram honing
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • Snufje zout
  • indien gewenst: 1 el gedroogde lavendel voor een sterkere smaak
  • 180 ml volle melk
  • FROSTING
  • 200 gram roomkaas
  • 2el zachte boter
  • 85 gram honing
  • 400-500 gram bloemsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Klop de boter los met een mixer, voeg er dan de suiker aan toe. Vervolgens de honing, het vanille extract en dan één voor één de eitjes. Voeg dan lepel per lepel de bloem toe, samen met het zout en evt. de extra lavendel. Als laatste voeg je voorzichtig de melk toe tot je een glad beslag hebt.
  3. Vul 14 à 15 cupcake vormpjes met het beslag en bak ze +/-18 minuten (of tot een prikker er schoon uit komt). Laat afkoelen.
  4. Voor de frosting meng je alle ingrediënten (buiten de suiker) in een grote kom, voeg er dan beetje bij beetje de suiker aan toe. Het kan zijn dat je niet alle suiker nodig hebt: de ene keer is het mengsel al sneller stijf dan de andere keer. Gewoon een beetje opletten dus :-)
  5. Spuit de frosting op de afgekoelde cakes en werk af met een beetje gedroogde lavendel. Bewaar in de koelkast.
3.5.3208

Liefs, Karolien

BewarenBewaren

Filed Under: recepten, sweets

« Shepherd’s pie (of toch zoiets)
Kruidige perencake »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress