... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Kruidige perencake

9 maart 2018 by karolien Leave a Comment

Ah – zo’n lekker cakeje met een heerlijke stevige kruimel. Daar wat peer en kruiden bij en je koffiemoment kan niet meer stuk! Het beslag zit in 1-2-3 in elkaar en je moet niet eens wachten op boter om op kamertemperatuur te komen (lees: je kan sneller aan de koffie). Enjoy!

Kruidige perencake
 
Save Print
Ingredients
  • 225gr suiker
  • 2 eitjes
  • 100gr zonnebloemolie
  • 185gr zelfrijzende bloem
  • 140ml melk
  • 2 peren
  • 1tl gemberpoeder
  • topping: bruine suiker + kaneel
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Klop de suiker samen met de olie en de eitjes in een kom. Voeg er de bloem en het gemberpoeder aan toe en als laatste de melk. Giet het beslag in een met bakpapier belegde cake vorm. Schil de peren en schik ze in het beslag. Strooi er wat bruine suiker en kaneel over en bak de cake +/-60 minuten op 160°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
3.5.3208

Liefs, Karolien

BewarenBewaren

Filed Under: recepten, sweets

« Lavendel/honing cupcakes
30 day declutter »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress