Ah – zo’n lekker cakeje met een heerlijke stevige kruimel. Daar wat peer en kruiden bij en je koffiemoment kan niet meer stuk! Het beslag zit in 1-2-3 in elkaar en je moet niet eens wachten op boter om op kamertemperatuur te komen (lees: je kan sneller aan de koffie). Enjoy!
Kruidige perencake
Ingredients
- 225gr suiker
- 2 eitjes
- 100gr zonnebloemolie
- 185gr zelfrijzende bloem
- 140ml melk
- 2 peren
- 1tl gemberpoeder
- topping: bruine suiker + kaneel
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Klop de suiker samen met de olie en de eitjes in een kom. Voeg er de bloem en het gemberpoeder aan toe en als laatste de melk. Giet het beslag in een met bakpapier belegde cake vorm. Schil de peren en schik ze in het beslag. Strooi er wat bruine suiker en kaneel over en bak de cake +/-60 minuten op 160°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
Liefs, Karolien
Geef een reactie