Zwangerschapsgoestingen? Nee geen last van hoor … ;-)
Behalve dat ik dan op heel willekeurige momenten opeens zin krijg in iets heel specifiek (maar dat is nu misschien net de definitie van die goestingen). En als ik zeg specifiek dan bedoel ik echt ‘ik heb nu zin in het suikerbrood van dié bakker in Achel’. En ik woon in Hasselt, maar dat terzijde. Deze cake is daar ook een uitkomst van. Opeens kreeg ik zin in een cake met kersen en een glazuur (denk ik?). Het was opeens zo’n ingeving van die taart en ik weet niet waar ik hem ooit heb gegeten of gezien, maar dààr had ik nu net zin in.
Dan proberen we zelf maar wat. Het resultaat was een heerlijk cakeje met krieken uit een pot, dus ook een fijn recept als je in de winter eens wat anders wil maken dan appeltaart.
- 125 gram zachte boter
- 100 gram suiker
- 3 eitjes
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 75 ml volle melk
- Snufje zout
- 1 tl vanille extract
- Bokaal krieken op lichte siroop (bokaal van 700 gram, uitgelekt 350 gram)
- eetlepel lichtbruine suiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de suiker met de zachte boter. Voeg een voor een de eitjes toe tot een goed gemengd geheel.
- Voeg de bloem toe in 3 delen, samen met het zout.
- Als laatste meng je de melk en vanille extract onder het beslag tot je een mooi glad beslag hebt. Stort het in een met bakpapier belegde springvorm (ik gebruikte eentje van 18cm) en verdeel hier de krieken over. Strooi de eetlepel lichtbruine suiker nog over de krieken.
- Bak de cake dan 40 minuten op 180°C. Laat afkoelen, serveer met wat poedersuiker of een simpele witte glazuur met citroensap.
Liefs, Karolien
Geef een reactie