Zo’n klassieke vanille cake, daar had ik opeens zo’n zin in! Gelukkig had ik nog wat boter uitliggen en heb ik altijd wel eitjes, suiker en bloem in huis en stond deze cake dus zò in de oven. Afgewerkt met een laagje poedersuiker was dit de perfecte cake om met een tasje thee in de zetel te kruipen. Want dat doen we nu veel: rusten! We zijn nog een kleine week van de uitgerekende datum af dus elke dag is spannend …
Hopelijk heeft ‘ie (en bakt ‘ie!) even graag cake als zijn mama later :-)
Klassieke vanille tulband
Ingredients
- 175 gram zachte boter
- 175 gram suiker
- 3 eitjes
- 175 gram zelfrijzende bloem
- Snufje zout
- 1 tl vanille extract of -pasta
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een tulband vorm in met boter en bestrooi met bloem. Klop goed uit.
- Klop de boter met de suiker luchtig, voeg dan één voor één de eitjes toe.
- Voeg dan in 3 delen de bloem met het zout toe aan dit mengsel en als laatste het vanille extract.
- Doe het mengsel in de bakvorm en bak de cake nu 50 minuten op 160°C.
- Draai de cake voorzichtig om, haal hem uit de vorm en laat afkoelen op een afkoelrekje. Werk af met bloemsuiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie