... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Kaneel crunch cornflakes

28 september 2020 by karolien Leave a Comment

Zelf cornflakes maken, dat lijkt onbegonnen werk, toch? Toch wou ik het al zo lang eens proberen. Toen ik onlangs een recept op Pinterest tegenkwam heb ik eindelijk de stap gezet. En daar ben ik blij mee!

Want hoewel je misschien anders denkt: eigenlijk was dat niet eens zo veel werk. Als je denkt dat dit gezonder is moet ik je toch teleurstellen: we strooien er een dikke laag kaneel suiker op – maar lekker? Dat is het wél. Nu het deeg zelf is zonder suiker en gedeeltelijk met volkoren bloem, dus strooi er gerust wat minder of een vervanger op als je dat een beter idee vindt. It’s up to you!

Ingrediënten

  • 1/2 tl kaneel
  • 150 gram volkoren bloem
  • 160 gram bloem
  • Snuf zout
  • 230 gram koude boter
  • 120 ml koud water
  • 2 el vanille extract
  • Kaneelsuiker + gesmolten boter (+/- 50 gram) om af te werken. Kaneelsuiker maak je zelf door 100 gram suiker te mengen met 1 el kaneel.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Meng de boter, volkoren en gewone bloem en het zout in een grote kom of een foodprocessor. Voeg hier het water en het vanille extract aan toe tot er een bal vormt. Deze kan nog vrij plakkerig zijn. Is hij net heel droog? Voeg dan nog een beetje water toe.

Stort je deeg dan op een met bloem bestrooit werkblad en kneed nog kort even door tot het niet meer plakt. Verdeel het deeg in twee en begin met 1 stuk.

Leg een stuk bakpapier klaar dat even groot is als je bakplaat en rol hier je deeg op uit. Smeer het royaal in met boter en bestrooi royaal met kaneelsuiker. Snij dan met een mes vierkantjes uit het deeg (zie hierboven). Bak ze dan 14 à 15 minuten op 175°C. Herhaal met het ander stuk deeg.

Laat afkoelen op de bakplaat en bewaar dan in een luchtdichte pot. Eet ze op met melk, of gewoon als snackje tussendoor.

Liefs, Karolien

Filed Under: ontbijt, recepten

« Chocolate fudge cake
Vijgencake »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress