Een Japanse cake is wat anders dan een ‘Vlaamse’ cake. Hij heeft meer weg van een biscuit, maar is dan eigenlijk nog wat fluffyer en ‘sponsachtiger’. Je bakt hem samen met een kommetje water in de oven, dat zorgt voor wat extra vocht tijdens het bakken.
Mijn initieel idee was niet om een vulling bij deze cake te serveren, maar nadat ik hem uit de oven haalde en hij in het midden toch nog een beetje inzakte (boehoe!) vulde ik het op met slagroom, aardbeienconfituur en merengue. Net zoals je zou gebruiken bij een ‘eton mess’ (zoek dat maar eens op, een heerlijk easy dessertje!).
Ziet dit er trouwens ook niet perfect uit om met Pasen op tafel te zetten? ;-)
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 3 eitjes (gescheiden)
- 55 gram melk
- 50 gram suiker
- 6 gram Maizena
- 250 gram room + 4 el bloemsuiker
- confituur
- merengue
- bloemetjes om af te werken
- Verwarm de oven voor op 140°C en zet er een kommetje water in.
- Scheid de eitjes, doe de eiwitten samen met de suiker en maizena in een mengkom en klop stijf. Zet even aan de kant.
- Smelt de boter in een pannetje. Doe hier de bloem en de melk bij. Meng er de eigelen onder. Schep dan voorzichtig het eiwitmengsel onder dit mengsel in 3 delen. Schep het beslag dan in een springvorm (ik gebruikte er een van 18cm met een bakpapier in). Bak de cake dan 25 minuten op 140°C + daarna nog eens 25 à 30 minuten op 170°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat afkoelen en werk dan af met verse slagroom, confituur, verbrokkelde merengue en bloemetjes.
Liefs, Karolien
Geef een reactie