... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Japanse sponge cake met eton mess topping

21 maart 2018 by karolien Leave a Comment

Een Japanse cake is wat anders dan een ‘Vlaamse’ cake. Hij heeft meer weg van een biscuit, maar is dan eigenlijk nog wat fluffyer en ‘sponsachtiger’. Je bakt hem samen met een kommetje water in de oven, dat zorgt voor wat extra vocht tijdens het bakken.

Mijn initieel idee was niet om een vulling bij deze cake te serveren, maar nadat ik hem uit de oven haalde en hij in het midden toch nog een beetje inzakte (boehoe!) vulde ik het op met slagroom, aardbeienconfituur en merengue. Net zoals je zou gebruiken bij een ‘eton mess’ (zoek dat maar eens op, een heerlijk easy dessertje!).

Ziet dit er trouwens ook niet perfect uit om met Pasen op tafel te zetten? ;-)

Japanse sponge cake met eton mess topping
 
Save Print
Ingredients
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 3 eitjes (gescheiden)
  • 55 gram melk
  • 50 gram suiker
  • 6 gram Maizena
  • 250 gram room + 4 el bloemsuiker
  • confituur
  • merengue
  • bloemetjes om af te werken
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 140°C en zet er een kommetje water in.
  2. Scheid de eitjes, doe de eiwitten samen met de suiker en maizena in een mengkom en klop stijf. Zet even aan de kant.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Doe hier de bloem en de melk bij. Meng er de eigelen onder. Schep dan voorzichtig het eiwitmengsel onder dit mengsel in 3 delen. Schep het beslag dan in een springvorm (ik gebruikte er een van 18cm met een bakpapier in). Bak de cake dan 25 minuten op 140°C + daarna nog eens 25 à 30 minuten op 170°C of tot een prikker er schoon uitkomt.
  4. Laat afkoelen en werk dan af met verse slagroom, confituur, verbrokkelde merengue en bloemetjes.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« De Paastafel: 4 manieren om je servetten te presenteren
Easter fun: witte chocolademousse in chocolade eitjes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress