“Homemade sun-dried tomatoes” – klinkt goed toch? Vond ik ook. Maar de zon is ver te zoeken (en ik kan me eigelijk niet inbeelden hoelang dat hier in België wel niet duurt eer je tomaatjes droog zijn?) dus probeerde ik het in de oven. Ik had nog een bakje tomaatjes staan waar ik even niets mee moest en op een regenachtige middag vond ik tijd om de zon binnen te halen. Enkele uren later (reken maar op 3 à 4 uur) rook ons appartement naar Zuiderse oorden en konden wij aperitieven met heerlijk smaakvolle tomaatjes!
Je kan de tomaatjes direct serveren of bewaren in een laagje olijfolie in de koelkast (ongeveer 1 maand). Denk eraan dat je tomaatjes enorm gaan krimpen, zodat je niet teleurgesteld bent als je na al die uren de oven open doet ;)
- Kerstomaatjes (zoveel als je wil)
- Grof zeezout
- Peper
- (olijfolie om te bewaren)
- Beleg een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 100°C.
- Snijd de tomaatjes in 2, bestrooi met enkele lepeltjes grof zeezout en wat vers gemalen peper. Droog de tomaatjes dan ongeveer 4 uur, roer een keer om na 2 uur.
- Laat ze even afkoelen, steek ze dan in een (glazen) potje met een laagje olijfolie.
Liefs, Karolien
Geef een reactie