Ik had vroeger altijd bang om zo’n hele kip in de oven te maken. Moest je daar niet vanalles uithalen? Zo wat viezigheid waardoor je met je hand in die kip zijn gat moest? Eigenlijk niet. Eigenlijk is dat super gemakkelijk om te maken, heb je er niet veel werk aan én kost het eigenlijk helemaal niet zoveel (zo’n heel kippetje heb je al voor minder dan 4 euro). Je kan het maken met een hoop verse groentjes, aardappeltjes of een verse appelmoes.
Je kan dit gerechtje trouwens maken met eender welke kruiding waar je zin in hebt. Gewoon gekruid met peper en zout, kippenkruiden of – zoals ik heb gedaan – met een ‘marinade’ van honing, mosterd en olijfolie. Lékker! Ik deed lekker gek en maakte het met aardappeltjes én verse appelmoes (want zelfgemaakte appelmoes is gewoon geweldig).
- 1 hele kip
- 5 goeie eetlepels honing
- 1 à 2 goeie eetlepels mosterd
- 5 eetlepels (of meer) olijfolie
- krielaardappeltjes
- 1 appeltje
- 2 sjalotjes
- olijfolie
- peper
- zout
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Meng de honing, mosterd en olijfolie in een kommetje,kruid met peper en zout en zet aan de kant.
- Haal je kip uit de verpakking, dep hem even af met een stukje keukenrol en leg in een braadslede. Snijd je aardappeltjes in 2, was ze en leg ze bij in de braadslede. Snijd het appeltje en de sjalotjes in partjes en gooi ze erbij. Smeer dan je kip in met de marinade, als je wat over hebt kan je dit over de aardappeltjes gieten. Over de aardappeltjes giet je olijfolie en kruid je met peper en zout.
- Zet je braadslede in de voorverwarmde oven en bak de kip 1 uur tot 1,5 uur. Zorg uiteraard dat je kip volledig gaar is (snijd even in om te controleren en zet dan eventueel nog even terug).
Liefs, Karolien
Geef een reactie