Eigenlijk is havermelk maken zo gemakkelijk, dat ik me afvraag waarom ik het ooit koop. Het is heerlijk bij (ijs)koffie, om havermout mee te maken of om zo te drinken. Ik vond het recept bij ‘de groene meisjes’ en vind zelfs nog lekkerder dan de melk uit de winkel. Hij is heerlijk romig!
havermelk
Receptje van 'De groene meisjes'
Ingredients
- 90 gram havervlokken (min. 6 uur laten weken)
- 800 ml water
- 1 eetlepel honing, ahornsiroop, een ander zoetmiddel of niets
Instructions
- Doe de havervlokken in een kommetje en zet ze onder water. Zet in de koelkast en laat minstens 6 uur weken. Giet af in een vergiet.
- Doe die havervlokken dan in de blender met 800 ml water en het zoetmiddel. Mix tot een mooie melk en giet dan in een vergiet dat belegd is met een neteldoek. Laat helemaal uitlekken en knijp op het einde de doek nog eens uit.
- Giet in flesjes en bewaar je melk in de koelast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie