Oké, bijna dan toch. Eigenlijk verjaar ik morgen pas, maar ik wou jullie alvast (online) trakteren met een verjaardagstaart. Isn’t she pretty? Verder ga ik er niet veel woorden aan vuil maken, kijk gewoon even mee naar dit schatje en eet een virtueel stukje taart mee …
Happy birthday to me!
Deze taart heeft 4 lagen en is gemaakt in 2 springvormen van 18cm doorsnede.
Ingredients
- CAKE
- 350 gram suiker
- 385 gram zelfrijzende bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 115 gram zachte boter
- 115 gram zonnebloemolie
- 4 eitjes
- 240 ml volle yoghurt
- 1 eetlepel vanille extract
- FROSTING
- 300 gram volle room
- 150 gram roomkaas (type Philadelphia)
- 150-200 gram bloemsuiker
- Zaadjes van 1 vanille stok
- AFWERKING
- Rood fruit, een bloemetje en het lege vanille stokje
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175°C, beleg 2 springvormen met bakpapier en vet ze in.
- De alle droge ingrediënten van de cake in een kom en meng er de boter en de olie rustig onder. Voeg dan 1 voor 1 de eitjes toe, vervolgens de yoghurt en als laatste het vanille extract. Verdeel het deeg over de 2 springvormen en bak ze 50 minuten op 175°C (of tot een prikker er schoon uitkomt). Laat ze goed afkoelen.
- De frosting maak je door alle ingrediënten in een kom te doen en dit stijf te kloppen. Begin met 150 gram bloemsuiker en voeg meer toe als je het zoeter wil of de frosting wat stijver wil. Als je pieken hebt in de frosting laat je hem verder opstijven in de koelkast.
- Als de cakes VOLLEDIG zijn afgekoeld, kan je beginnen aan het samenstellen: snijd de cakes doormidden, smeer er een laag frosting op, snij wat fruit in plakjes en leg er de volgende helft op. Herhaal dit tot je boven bent. Smeer een dunne laag frosting rond de zijkantjes (zo dat hij 'naked' blijft) en werk af met een klodder frosting en een hele hoop fruit. Wat bloemetjes erbij en het lege vanille stokje er op (ruikt heerlijk!). Bewaar de cake in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie