Oh jongens toch, kunnen jullie het geloven? Er is weer een jaar voorbij. Een jaar vol leuke dingen – én minder leuke dingen. Hoewel er veel fantastische dingen zijn gebeurd ben ik toch heel erg blij met deze nieuwe start. Een nieuw, vers schriftje om in te schrijven, 365 dagen lang. En ik heb er zin in.
Er staat veel leuks te gebeuren, ik ga nog meer bakken, ik ga deeltijds op een hele leuke plek werken, heb al een paar toffe bestellingen opstaan voor dit jaar én ik ga trouwen (!). Ik ben helemaal klaar met de negatieve waas die 2016 bij de mensen heeft achtergelaten en ik hoop dat we dit jaar veel positieve wind hebben. Goed, je hebt me wel begrepen denk ik, ik heb er dus zin in ;)
Over naar het echte werk: prosecco cupcakes! Eigenlijk eerder eenderwelkeflesjenogopenhebtstaan-cupcakes. Toevallig was dat hier een fles prosecco (een heel mooi flesje ook nog), maar dat kan bijvoorbeeld ook cava of champagne zijn.
Vergis je niet: je proeft wel duidelijk dat hier alcohol in zit. De eerste hap was eventjes van “howla, wat is me dat hier” – maar dat gaat snel over in “JUM!”. Goed om het nieuwe jaar mee te beginnen dus ;). Ik werkte ze af met een luchtige frosting, wat simpele versiering en bloemsuiker.
Oh ja – nog een tip! Als je nog zoveel flessen hebt openstaan en je ze eigenlijk toch nog graag wil opdrinken, kan je ze weer een beetje nieuw leven inblazen door er wat rozijntjes in te gooien. Het zorgt niet voor wonderen, maar het geeft je cava wel terug wat sprüdel.
- CAKEJES
- 230 gram bloem
- 220 gram suiiker
- 1 theelepel bakpoeder
- ¼ theelepel baking soda
- Snufje zout
- 170 gram zachte boter
- 3 eiwitten
- 125 ml cava/champagne/prosecco (eender wat je hebt)
- 1 tl vanille
- 100 gram zure room
- FROSTING
- 120 gram room
- 55 gram roomkaas (type philadelphia)
- 75 gram bloemsuiker
- Geut van je gebruikte drank (2à3 eetlepels)
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en lepel eens door. Doe de boter er in blokjes bij en meng. Daarna volgen de eiwitten, de prosecco, het vanille extract en de zure room. Meng tot een glad beslag.
- Beleg een cupcakevorm met papiertjes en schep elk vakje voor ¾ vol.
- Bak de cakejes 20 minuten op 175°C. Laat afkoelen op een afkoelrekje.
- Voor de frosting meng je alle benodigdheden tot een opgeklopte frosting (als er een piek ontstaat als je de klopper er uit neemt). Proef eens en voeg eventueel wat meer prosecco toe.
- Als je cakejes volledig zijn afgekoeld spuit je een toef frosting op elk cakeje. Bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie