De beste ingrediënten voor een goeie hamburger? Een lekker vers hamburgerbroodje, sla & tomaat, een dikke hamburger (gemaakt van gemengd gehakt en gerookt paprikapoeder), gebakken sjalotjes en een eitje. Héérlijk! Naar dat broodje heb ik een tijdje gezocht. Na verschillende recepten te hebben geprobeerd, kwam ik op dit uit. En dat was recht in de roos! Het is lekker zacht en toch stevig. Een aanrader als je houdt van échte hamburgerbroodjes (en geen McDo flapjes).
Hamburger buns
Prep time
Cook time
Total time
Serves: 8 broodjes
Ingredients
- 3 eetlepels melk
- 1 cup / 235 ml water
- 2 theelepels gist
- 2,5 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel zout
- 1 eitje
- 3 cups / 360 gram bloem + 2 eetlepels (zie recept)
- 2,5 eetlepel zachte boter
- Een eigeel en sesam zaadjes om af te werken (optioneel)
Instructions
- Verwarm de melk met het water in een pannetje.
- Voeg er de gist en de suiker aan toe en laat 5 minuutjes staan. Voeg er dan het eitje aan toe en meng.
- Doe ondertussen het zout en de bloem in een kom en meng het.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng tot een geheel. Voeg er dan de boter aan toe. Het deeg moet een mooi bolletje vormen, je kan wat extra bloem toevoegen als het nog te nat is (ik gebruikte 2 eetlepels).
- Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even door (op een bebloemd werkblad).
- Leg het deeg dan in een kom (met een beetje olie in) en laat het een uurtje rijzen.
- Kneed het even door en vorm 8 bolletjes.
- Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog eens 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 205°C.
- Bestrijk de broodjes met eigeel en strooi er de sesam zaadjes over.
- Bak 15 minuten in een oven van 205°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie