Diegene die de film ‘Chef’ hebben gezien, weten waarover ik het heb. In deze héérlijke film zie je hoe Jon Favreau de aller aller aller beste grilled cheese maakt. Sinds ik deze scène zag, kriebelden mijn handen om het zelf eens te uit te testen. Na een paar keer proberen kwam ik uit op de perfecte combinatie van kazen (in mijn ogen), wist ik op welke stand ik het vuur moest zetten en hoeveel boter de pan nodig had. Zo lekker als Jon Favreau hem maakt zal nog even duren, maar dit komt toch al aardig in de buurt.
Je hebt je croque monsieur machine al uit de kast gehaald? Zet maar snel terug. Het geheim voor de lekkerste grilled cheese is door hem te bakken in de pan. Samen met 4 (!) soorten kaas ben je klaar voor comfort food at its best.
- Brood (ik gebruik meestal een zacht wit toastbrood of overschot van het weekendbrood)
- Cheddar kaas
- Belegen Gouda kaas
- Feta kaas
- Gorgonzola
- Boter
- Verwarm je pannetje met een klontje boter op middelhoge stand (ik doe dit op stand 4).
- Beleg ondertussen je boterhammen: lapje gouda, stukjes feta, gebrokkelde gorgonzola, lapje cheddar.
- Laat de boterham zachtjes bruin worden en de kaas zachtjes smelten.
- Zijn de beide kantjes mooi gebruind en de kaas gesmolten, dan kan je smikkelen!
Liefs, Karolien
Geef een reactie