Ik maak vaak granola, maar wel bijna altijd dezelfde. Never change a winning team, toch? Toch besloot ik om eens twee andere varianten te maken: eentje met chocolade en eentje met roosjes en kokos!
We beginnen met de ‘pink’ variant: hier voeg ik een beetje rozenwater, maanzaad, kokosschilfers én hibiscus thee aan toe. Dat laatste kan je wel best pas toevoegen nà het bakken. Anders kunnen die mini blaadjes nogal zwart worden (oeps).
- 500 gram havermout
- 250 gram honing
- 6 eetlepels kokosolie
- 1 dopje rozenwater
- 1 eetlepel gemberpoeder
- snufje zout
- 3 à 4 eetlepels maanzaad
- 3 à 4 eetlepels kokosschilfers
- 2 eetlepels hibiscus thee
Kokosolie en honing smelten, mengen met al de andere ingrediënten en bakken op 175°C. Eerst 5 minuten, mengen, dan nog eens 10 minuten. Helemaal laten afkoelen en bewaren in een luchtdichte pot!
Liefs, Karolien
Geef een reactie