... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Granola met rozenwater, kokos en maanzaad

8 januari 2018 by karolien Leave a Comment

gran1

Ik maak vaak granola, maar wel bijna altijd dezelfde. Never change a winning team, toch? Toch besloot ik om eens twee andere varianten te maken: eentje met chocolade en eentje met roosjes en kokos!

gran2

We beginnen met de ‘pink’ variant: hier voeg ik een beetje rozenwater, maanzaad, kokosschilfers én hibiscus thee aan toe. Dat laatste kan je wel best pas toevoegen nà het bakken. Anders kunnen die mini blaadjes nogal zwart worden (oeps).

  • 500 gram havermout
  • 250 gram honing
  • 6 eetlepels kokosolie
  • 1 dopje rozenwater
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • snufje zout
  • 3 à 4 eetlepels maanzaad
  • 3 à 4 eetlepels kokosschilfers
  • 2 eetlepels hibiscus thee

Kokosolie en honing smelten, mengen met al de andere ingrediënten en bakken op 175°C. Eerst 5 minuten, mengen, dan nog eens 10 minuten. Helemaal laten afkoelen en bewaren in een luchtdichte pot!

Liefs, Karolien

Filed Under: ontbijt, recepten

« Ontbijtje met granola, appel en cranberry
Tiramisu dip »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress