Cornflakes, maar dan helemaal anders. Vriendlief eet deze granola met een scheut biologische melk of wat yoghurt, ik verkies hem met bio yoghurt en gebakken pruimen met palmsuiker (oh zo lekker!). Ik maak hem graag met gedroogde cranberries en nootjes, maar lekker is ‘ie met alles. Denk aan gedroogde abrikozen, gepofte quinoa, gedroogde vijgen, …
Deze combinatie van smaken is trouwens ook perfect voor ‘overnight oats’. De vanille, kaneel en palmsuiker worden gewoon zooooo lekker als je ze lekker laten ‘weken’ in de (noten)melk. Hmm, ik krijg er al honger van. Hoe doe je dat? Gewoon een paar lepels van dit lekkers in een potje en aanlengen met melk (volle bio melk, rijstemelk, amandelmelk, … wat je wil!). Potje dicht en de koelkast in. ’s Morgens potje er weer uit en lekker smullen!
Zoals ik al zei, een heerlijk (en super simpel!) receptje voor granola. Iets wat je heel simpel kan houden met wat melk, of kan ‘pimpen’ met wat yoghurt en gebakken pruimen in palmsuiker. Zoals je hier kan zien, is die laatste mijn favoriet. Niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook perfect als dessert!
Genoeg gezever, het recept ;)
- ⅓ cup / 113 gram agave siroop
- 3 eetlepels (ontgeurde) kokosolie
- 3 cups / 255 gram havermout
- 3 eetlepels palmsuiker
- snufje zout
- snuf kaneel
- snufje nootmuskaat
- snufje vanillepoeder (veel snufjes hé)
- ½ cup / 43 gram gedroogde cranberries (ik gebruik die in appeldiksap, dan zit er geen 'witte' suiker in)
- ½ cup / 43 gram gemengde noten
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- De agavesiroop en de kokosolie doe je in een pannetje en laat je smelten. Haal dit van het vuur en doe er de havermout, de palmsuiker, het zout, kaneel, nootmuskaat en vanillepoeder onder. Dit allemaal goed mengen zodat alles onder het agave/kokosolie mengsel zit.
- De nootjes hak je in kleinere stukken, maar die mogen best groot blijven (behalve als je ze kleiner wil natuurlijk). Deze doe je nog onder het mengsel.
- Leg een blaadje bakpapier op je bakplaat en spreid het mengsel hier over uit. Dit zet je voor 5 minuten in de voorverwarmde oven. Na 5 minuten ga je er eens met een lepel door en meng je het. Dan spreid je alles terug tot een plat geheel. Zet nog 8 minuten terug.
- Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het mengsel in zijn geheel helemaal afkoelen.
- Als alles afgekoeld is, breek je het in stukken en doe je er de cranberry's onder. Allemaal samen in een afsluitbare pot en klaar!
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie