Deze granola bars waren een schot in de roos. Ik liet ze keuren door de collega’s op het werk en in 1-2-3 waren ze he-le-maal verdwenen! Hoog tijd om het receptje met jullie te delen :-)
Deze ‘koekjes’ zijn perfect als snel ontbijt: je maakt ze klaar op zondag, pakt ze individueel in in wat boterpapier en je hebt de hele week een ontbijtje klaar.
Granola bars
Serves: ongeveer 9 koeken
Ingredients
- 200 gram noten
- 100 gram honing
- Havermout
- Zonnebloempitten, pompoenpitten, ...
- Gedroogd fruit zoals cranberry's, rozijnen, ...
- Kaneel, gember, nootmuskaat, snufje zout, ...
Instructions
- Verwarm je oven voor op 180°C. Smelt de honing in een grote kookpot. Giet hier de nootjes in en schep al eens goed om. Nu is het een beetje op gevoel: je voegt beetje bij beetje wat havermout, zaadjes, gedoogd fruit en kruiden toe tot alles onder de honing zit, maar je geen honing meer 'over ' hebt (snap je?). Als je het mengsel neerdrukt in de pot moet het een mooi geheel vormen.
- Beleg dan een brownie bakvorm met bakpapier en stort hier het mengsel in. Druk het goed aan zodat het over heel de vorm is verspreid. Bak dit dan zo'n 10 minuten in een oven van 180°C. Laat afkoelen op kamertemperatuur en dan nog een nachtje opstijven in de koelkast. Verdeel in stukken en verpak per koekje. Bewaar in de koelkast.
Liefs, Karolien
Geef een reactie