... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Gevulde koffiecake

20 november 2017 by karolien Leave a Comment

koffie1

Ziet er best feestelijk uit, toch? Deze gevulde cake is eigenlijk een leuk voorbeeld van hoe je een simpele cake in 1-2-3 kan veranderen in een showstopper. Deze cake is ook een mooi voorbeeld van een heerlijk herfst gebak!

koffie2koffie3

Ik nam de cake mee naar mijn omaatje op 11 november. Op deze dag komen we sinds 4 jaar geleden elk jaar samen om mijn opa te herdenken. Onze grote vriend stierf op die dag in 2013 aan kanker. Maar nu maken we er elk jaar een kleine viering van om hem te gedenken! En daar hoort taart bij natuurlijk :-)

koffie4

Bij het snijden van de cake moet je wel een beetje opletten. De kans dat je alle vulling er tussen uit knijpt is vrij groot :-). Mijn tip? Goed ‘zagen’ met je mes, niet duwen (zoals je eigenlijk best bij alle cake’s en taarten doet).

koffie5

Gevulde koffiecake
 
Save Print
Ingredients
  • CAKE
  • 180 ml (zonnebloem)olie
  • 200 gram suiker,
  • 1el vanille extract
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 2el instant koffiepoeder
  • snufje zout
  • VULLING
  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram room
  • 50 gram bloemsuiker
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Meng de olie met de suiker en doe hier een voor een de eitjes bij. Meng tot een glad geheel. Doe de droge ingrediënten in een kom en schep ze in delen bij het nat mengsel. Verdeel het deeg over een met bakpapier belegde bakvorm en bak hem 60 minuten in een oven van 170°C (of tot een prikker er schoon uitkomt). Laat de cake dan volledig afkoelen.
  3. Voor de vulling meng je gewoon de ingrediënten tot een stevig geheel. Snijd de cake horizontaal door en verdeel de frosting met een spuitzak. Werk af met cacao poeder of bloemsuiker.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Take a closer look: ons dessertenbuffet
Winteraperitiefje: Warme kruidige appelsap »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress