Ziet er best feestelijk uit, toch? Deze gevulde cake is eigenlijk een leuk voorbeeld van hoe je een simpele cake in 1-2-3 kan veranderen in een showstopper. Deze cake is ook een mooi voorbeeld van een heerlijk herfst gebak!
Ik nam de cake mee naar mijn omaatje op 11 november. Op deze dag komen we sinds 4 jaar geleden elk jaar samen om mijn opa te herdenken. Onze grote vriend stierf op die dag in 2013 aan kanker. Maar nu maken we er elk jaar een kleine viering van om hem te gedenken! En daar hoort taart bij natuurlijk :-)
Bij het snijden van de cake moet je wel een beetje opletten. De kans dat je alle vulling er tussen uit knijpt is vrij groot :-). Mijn tip? Goed ‘zagen’ met je mes, niet duwen (zoals je eigenlijk best bij alle cake’s en taarten doet).
- CAKE
- 180 ml (zonnebloem)olie
- 200 gram suiker,
- 1el vanille extract
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 2el instant koffiepoeder
- snufje zout
- VULLING
- 125 gram mascarpone
- 125 gram room
- 50 gram bloemsuiker
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de olie met de suiker en doe hier een voor een de eitjes bij. Meng tot een glad geheel. Doe de droge ingrediënten in een kom en schep ze in delen bij het nat mengsel. Verdeel het deeg over een met bakpapier belegde bakvorm en bak hem 60 minuten in een oven van 170°C (of tot een prikker er schoon uitkomt). Laat de cake dan volledig afkoelen.
- Voor de vulling meng je gewoon de ingrediënten tot een stevig geheel. Snijd de cake horizontaal door en verdeel de frosting met een spuitzak. Werk af met cacao poeder of bloemsuiker.
Liefs, Karolien
Geef een reactie