... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Gevulde koeken met marsepein

5 december 2016 by karolien Leave a Comment

img_1059

Ik weet eigenlijk niet zo goed of ‘gevulde koeken’ zo bekend zijn in België. Wij woonden vlak naast de Nederlandse grens en deden onze inkopen vaker in Valkenswaard dan ‘bij ons’. Gevulde koeken zaten wel vaker in het winkelmandje en zijn voor mij de ultieme ‘winterkoek’.

Normaal gezien zijn ze gevuld met amandelspijs, wat ik hier niet zo gemakkelijk kan vinden. Blijkbaar kan je dat ook zelf maken (heel simpel zelfs) maar ik had al marsepein meegebracht, dus die ging in de koeken! Ik weet eigenlijk nog altijd niet wat het verschil is tussen amandelspijs en marsepein, maar dat laatste proeft naar mijn mening gewoon veel feller door.

Anyway, het receptje voor deze koeken is niet erg moeilijk en genoeg voor ongeveer 11 koeken. Ze zijn stevig en vullend, dus perfect na een koude winterwandeling.

Gevulde koeken met marsepein
 
Save Print
Ingredients
  • DEEG
  • 400 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • Snufje zout
  • 250 gram koude boter, in blokjes
  • 2 eetlepels koud water
  • VULLING
  • 250 gram marsepein (of amandelspijs)
  • 1 ei
  • Geutje amandelextract
  • AFWERKING
  • 1 eigeel
  • Amandelschilfers
Instructions
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix tot een mooi deeg. Draai in plastiek folie en laat een uurtje rusten op het werkblad.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Rol het deeg uit en steek er 22 rondjes uit. Leg er 11 op een bakplaat.
  4. Meng de marsepein met het ei en amandelextract en lepel wat van de vulling op elk van de rondjes.
  5. Leg alle koeken dicht met de andere 11 rondjes, druk dicht langs de zijkant met een vork, bestrijk met eigeel en strooi er wat amandelschilfers over.
  6. Bak de koeken 15 à 17 minuten.
  7. Laat afkoelen op een rekje.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Witte chocolade cheesecake met gemberkoekjesbodem – getting ready for christmas!
DIY taartplateau – getting ready for Christmas! »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress