Als je net zo graag als mij cappuccino’s en latté’s drinkt maar helaas pindakaas geen melkopschuimer in huis hebt, dan heb ik hier de truck voor jou. Als je een microgolf (of een pannetje op het vuur) hebt en een lege confituurpot dan heb je eigenlijk alle benodigdheden al in huis. Oh – koffie en melk heb je uiteraard ook nodig ;)
Wat moet je doen?
Doe je melk (koemelk, amandelmelk,…) in je confituurpotje, ongeveer halfvol (je moet nog ruimte hebben in het potje) en verwarm deze in de microgolf voor 2 tot 3 minuutjes (zonder deksel!). Als je geen microgolf hebt verwarm je de melk in een pannetje en giet je het daarna over in het potje.
Als de melk warm is draai je het dekseltje erop en plooi je er – voor de veiligheid en de warmte – een handdoek overheen. En nu … schudden maar! Shake de melk 1 tot 2 minuutjes stevig door tot er schuim opstaat. Zet intussen je koffie (ik deed dit gewoon snel met de machine).
Giet dan je opgeschuimde melk bij je koffie en schep de schuim erboven op. Voilà!
Look at all that fluffiness :)
Liefs, Karolien
PS: loving the new book of Lauren Conrad! Het staat vol met tips over party planning en de perfecte gastvrouw te zijn. Helemaal mijn ding!
Geef een reactie