
Ideale winterkoekjes, zonder twijfel. Deze heerlijk gekruide koekjes komen uit het boek ‘Kerstmis’ van Donna Hay. Ik voegde er nog wat extra kruiden aan toe (want dat maakt het alleen maar lekkerder) en oh, wat ben ik fan van deze schatjes! Het was de eerste keer, maar zeker niet de laatste keer dat ik deze uit de oven heb geschoven.

Zoals jullie intussen al van me gewoon zijn, gingen ook deze koekjes in een mooi zakje om uit te delen (nadat ik eerst een gezonde hoeveelheid zelf naar binnen had gestoken, uiteraard). De koekjes zijn wat krokanter vanbuiten, maar vooral lekker zacht vanbinnen.


Ingrediënten
- 335 gram bloem
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl gemalen kruidnagel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 el kaneel
- 3/4 tl kardemom poeder
- 1/2 tl baking soda
- 175 gram lichtbruine suiker (kinnekes suiker)
- 120 gram zachte boter
- 115 gram golden syrup (ik koop hem via hier: https://www.degroeneluifel.nl/product/lyles-golden-syrup-454gr/)
- 1 ei
- 1 tl vanille extract
- Afwerking: 200 gram bloemsuiker + 2 el kaneel
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de droge ingrediënten samen in een kom, meng eens door en zet aan de kant.
Mix dan de boter, golden syrup, suiker, het ei en de vanille extract tot een bleke massa. Voeg dan het bloemmengsel toe en meng tot je een mooi deeg hebt.
Beleg 2 à 3 bakplaten met bakpapier. Rol balletjes (van +/- 1 eetlepel) en leg ze op de bakplaat met voldoende tussenruimte. Duw ze niet plat. Bak de koekjes 8 minuten op 180°C tot de randjes goudbruin zijn.
Meng intussen de bloemsuiker met de kaneel voor de afwerking.
Laat de koekjes even op de bakplaat afkoelen, rol ze dan door de bloemsuiker en laat ze dan nog even verder afkoelen.
Bewaar in een doosje of verpak in zakjes om cadeau te doen.
Liefs, Karolien
Geef een reactie