Vriendlief houdt van rum-rozijnen. En in combinatie met een brownie met knapperige hazelnoten leek me dat héérlijk. Zogezegd zo gedaan, kwam deze brownie even later op tafel te staan. Door de vochtige rozijnen is hij lekker fudgy en helemaal perfect voor koude herfstdagen.
Fudgy brownie met rum-rozijnen en hazelnoten
Gebakken in een vierkante brownie vorm
Ingredients
- RUM ROZIJNEN
- 150 ml rum
- 50 gram bruine suiker
- 100 gram rozijnen
- 1 kaneelstok
- BROWNIE
- 230 gram boter
- 400 gram suiker
- 4 eitjes
- 80 gram cacao
- 120 gram zelfrijzende bloem
- Snufje zout
- 100 gram hazelnoten, even in de pan geroosterd
Instructions
- RUM ROZIJNEN
- Doe de rum, suiker, rozijnen en kaneelstok in een pannetje en laat 10 minuutjes inkoken. Doe het mengsel dan in een afsluitbaar bakje en laat het minstens 24 uur trekken.
- BROWNIE
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Smelt de boter in een pannetje. Voeg de suiker en de eitjes toe en meng. Doe er de cacao poeder bij, meng. Dan de bloem met het zout en als laatste de gehakte hazelnoten en de rum-rozijnen. Meng goed onder elkaar. Stort het deeg in een brownie vorm met een bakpapiertje en bak 50 minuten op 175°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie