... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Fries suikerbrood

29 september 2019 by karolien Leave a Comment

Ik maakte hier al eens ooit een suikerbrood, maar onlangs kwam ik een recept tegen voor een Fries suikerbrood. Dat had ik wel eens ooit gegeten op vakantie en was toen heel lekker. Hetgeen wat ik mij hiervan herinner is dat er wat kaneel in zit en het nog meer suiker bevat dan een ‘Belgisch’ suikerbrood. Met mijn cravings in het achterhoofd probeerde ik het receptje eens uit (het komt van Carola bakt zoethoudertjes)!

Over het algemeen doet het brood me meer denken aan een cake dan aan een brood (maar is dat iets slecht?). Ik ben grote fan van suikerbrood met een hartig beleg (liefst paté, maar dat mag even niet voor de baby) maar de meeste fans die ik ken eten het het liefst met een laag boter op. Maar hé, doe het gerust zoals jij het zelf wil.

Fries suikerbrood
 
Save Print
Ingredients
  • 300 gram tarwebloem
  • eetlepel droge gist
  • 15 gram suiker
  • Snuf zout
  • Theelepel kaneel
  • 200 gram koude melk
  • 50 gram zachte boter
  • 190 gram parelsuiker
Instructions
  1. Doe de bloem, gist, suiker en kaneel in een kom. Meng al eens door. Meng er dan de melk en gist door. Als een deeg zich begint te vormen meng je er de zachte boter in blokjes onder. Kneed dit (of laat je keukenmachine kneden) tot een samenhangend deeg. Laat dit deeg dan 15 minuten rusten.
  2. Kneed dan je parelsuiker order het deeg (dit gaat het gemakkelijkste als je met je handen even kneed). Laat het deeg 5 minuten rusten.
  3. Rol het deeg dan uit tot een vierkant, strooi er nog wat extra kaneel over en plooi de bovenkanten naar binnen. De zijkanten rol je op naar binnen en leg het deeg dan met de plooi naar beneden in een met bakpapier belegde cakevorm.
  4. Laat het deeg nu nog eens 15 minuten rusten.
  5. Bak het brood nu 30 minuten op 170°C.
  6. Haal het brood best meteen uit de vorm als het uit de oven komt, maar wees voorzichtig met de (hete!) parelsuiker. Laat afkoelen.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: brunch, ontbijt, recepten, sweets

« Paprikasoep met smeerkaas
Taartje met peer, pruim, kardemom en speculaaskruiden »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress