Een fris cakeje met frambozen in én op. Je kan hem afwerken met een laagje glazuur, wat slagroom of gewoon een beetje bloemsuiker. Meer uitleg is hier niet bij nodig, toch?
Frambozen/yoghurt tulband cake
Receptje van marshasbakingaddiction.com
Ingredients
- 300 gram zelfrijzende bloem
- ½ tl baking soda
- Snuf zout
- 4 eitjes
- 300 gram suiker
- 225 gram gesmolten boter
- 220 gram yoghurt
- Sap van 1 citroen
- 125 gram frambozen
- Afwerking: bloemsuiker, citroenglazuur, slagroom, ...
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem met het zout en baking soda in een kom en zet even aan de kant.
- Meng de eitjes met de suiker tot het lichter kleurt, voeg hier dan de gesmolten boter, yoghurt en citroensap aan toe.
- Voeg dan in 3 delen het bloemmengsel toe tot een glad deeg.
- Schep dan voorzichtig de frambozen onder het deeg en stort het deeg in een beboterde en bebloemde tulbandvorm.
- Bak de cake 50-60 minuten op 180°C.
- Laat even afkoelen in de vorm en haal hem er dan uit om verder af te koelen.
- Werk af naar keuze.
Liefs, Karolien
Geef een reactie