… want je kan toch niet boos zijn op deze vrolijke taart?!
Flauw mopje :-)
Dit taartje is geïnspireerd op de ‘aardbeienslof’ die je wel eens bij de Nederlandse bakker kan vinden. Maar ik heb hem dan natuurlijk een beetje meer ‘van Karolien’ gemaakt … De kruimelachtige-bodem is gevuld met een witte chocolademousse en afgewerkt met framblijtjes! Euhm, framboosjes bedoel ik ;-)
Een tof taartje voor op zondag, als je het mij vraagt.
Framblij taart
Ingredients
- BODEM
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 135 gram zachte boter
- 90 gram suiker
- 60 gram lichtbruine suiker
- 1 eierdooier
- Theelepel vanille extract
- Snufje zout
- VULLING
- 240 gram room
- 120 gram witte chocolade
- AFWERKING
- bakje framboosjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter met de suiker(s) en de eierdooier en voeg daarna de bloem, vanille en zout toe. Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede ronde bakvorm (maak je handen een beetje nat, dat werkt wat gemakkelijker om het deeg uit te smeren).
- Bak de vorm zo'n 25 à 30 min.
- Laat hem volledig afkoelen.
- Voor de vulling smelt je de witte chocolade, laat hem even afkoelen, klop de room stevig en meng er dan voorzichtig de chocolade onder. Smeer deze vulling uit over de bodem en verdeel er de framboosjes over. Bewaar in de koelkast!
Liefs, Karolien
Geef een reactie