... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Flor’s halfjaardag-taart

20 augustus 2020 by karolien Leave a Comment

Onze kleine Florremans is vandaag al 6 maanden – een half jaar! Het was een super bizar half jaar, maar wat is het heerlijk met hem er bij. Tijd om die grote mijlpaal te vieren, met taart, uiteraard.

Ik maakte een kruimelige verjaardagstaart met botercrème – iets wat ik praktisch nooit maak. In de middelste laag zit heerlijk zure lemon curd, om het geheel een beetje minder zoet te maken. Dit kan je zelf maken (probeer dit receptje eens!) of kopen.

Oh ja – Florretje kreeg zelf uiteraard nog geen stukje. Daar moet hij nog een half jaartje langer op wachten :-)

Flor's halfjaardag-taart
 
Save Print
Ingredients
  • CAKE
  • 310 gram zelfrijzende bloem
  • ½ tl bakpoeder (voor extra fluffyness)
  • Snuf zout
  • 4 eitjes
  • 230 gram zachte boter
  • 340 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 potje zure room (20cl)
  • BOTERCREME
  • 230 zachte boter
  • 750 gram bloemsuiker
  • 1 el vanille extract
  • indien nodig: melk of room om te verdunnen
  • AFWERKING
  • lemon curd (gekocht of zelfgemaakt, zoek naar het recept op de blog)
  • versiering naar keuze
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Beleg 2 springvormen van 18cm met bakpapier en zet aan de kant.
  3. De bloem, bakpoeder en zout weeg je af in een kom en zet je aan de kant.
  4. Scheid de eitjes: de eiwitten klop je stevig in een kom, zet even aan de kant.
  5. Klop de zachte boter in een kom tot hij wat witter ziet, zo'n 3 minuten, voeg dan de witte en de bruine suiker toe tot alles gemengd is. Voeg dan een voor één de eigelen toe tot een glad mengsel. Voeg het vanille extract toe.
  6. Nu voeg je om en om een lepel zure room en een paar lepels bloemmengsel toe tot alles is opgebruikt en je een glad deeg hebt. Schep nu de eiwitten hier voorzichtig onder, niet roeren, maar goed luchtig 'scheppen'.
  7. Verdeel het deeg over de 2 springvormen en bak ze 50 minuten op 175°C of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.
  8. AFWERKING
  9. Klop de zachte boter een paar minuten in een grote kom. Voeg dan de bloemsuiker in enkele delen toe tot je een stevige botercrème hebt. Laat dit gerust een kleine 10 minuten stevig kloppen. Is hij te stevig? Voeg een beetje melk of room toe. Als laatste voeg je het vanille extract toe.
  10. Snijd nu de cakes recht af en doormidden.
  11. Leg een laag cake, een laag botercrème, een laag cake, een laag lemon curd, nog een laag cake, laag botercrème en de laatste laag cake. Werk af met een dikke laag botercrème bovenop en langs opzij. Laat opstijven in de koelkast.
3.5.3251

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Inspiratie voor baby hapjes
Lavendelkoekjes »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress