... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Fancy frangipane met witte chocolade, vlierbesmousse en frambozen

15 januari 2018 by karolien Leave a Comment

frangi1

Ik werd wakker en had zin in frangipane – soms heb ik zo’n dagen. Toen ik begon te zoeken naar een receptje voor een klassieke frangipane taart kwam ik een prachtig exemplaar tegen van een niet zo klassieke frangipane. Nou … dan die maar ;-) Het recept was in het Deens (denk ik?) dus Google Translate, bedankt. Samen met een paar eigen verzinsels kwam ik uit op dit receptje. Op zich niets moeilijk, enkel een paar stappen meer als een gewone taart.

frangi2frangi3frangi4

De overschot van de mousse kan je in potjes doen en zo lekker oplepelen!

frangi9

Frangipane maak ik altijd met Amaretto, die ik zelf maak. Die ik bijgevolg in een mooie ‘kristallen’ fles giet. Net zoals manlief doet met rum die in een lelijke fles zit. Zie je het komen? Oeps. In plaats van Amaretto deed ik royaal 2 eetlepels rum in het beslag, toen ik het doorhad deed ik er nog eens 2 eetlepels amaretto bij. Best lekker die rum erbij ;-)

frangi10frangi11frangi12

Fancy frangipane met witte chocolade, vlierbesmousse en frambozen
 
Save Print
Ingredients
  • TAARTBODEM
  • 1 rol bladerdeeg
  • FRANGIPANE VULLING
  • 100 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 100 gr amandelpoeder
  • 2 el rum
  • 2 el amaretto
  • 1 ei
  • VLIERBESMOUSSE
  • 3 blaadjes gelatine in koud water
  • 2el kokend water
  • 200 gr room
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 4 el bloemsuiker
  • 4el vlierbessiroop
  • 1 tl amandelextract
  • WITTE CHOCOLADEMOUSSE
  • 200 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr room
  • 1 el vanille extract
  • AFWERKING
  • frambozen
  • witte chocoladebolletjes
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit in een bakvorm en bak deze 10 minuten blind (met bakbonen in) op 180°C.
  3. Maak intussen de frangipane vulling: doe alle ingrediënten in een kom en klop luchtig.
  4. Verdeel dan de frangipane vulling over de voorgebakken taartbodem en zet het geheel nog 30 minuten in een oven van 180°C.
  5. Laat dan volledig afkoelen.
  6. Maak intussen de toppings:
  7. Laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en los op in een paar eetlepels kokend water. Klop alvast door elkaar. Doe hier de room en griekse yoghurt bij en klop door elkaar. Voeg dan de bloemsuiker, vlierbessiroop en amandelextract toe en klop stevig. Zet in de koelkast om op te stijven.
  8. Voor de witte chocolademousse smelt je de witte chocolade en meng je hier de mascarpone, room en vanille extract onder tot een glad geheel. Laat opstijven in de koelast.
  9. Als alles goed is afgekoeld en opgesteven (een uurtje of 2) kan je beginnen met het samenstellen van de taart. Verdeel de vlierbesmousse en witte chocolademousse over de taart (met een spuitzak, of hoe je zelf wil) en werk af met frambozen en witte chocoladebolletjes.
3.5.3208

Liefs, Karolien

 

Filed Under: recepten, sweets

« Tiramisu dip
Biscuit met slagroom en lemon curd »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress