... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

één beslag, vier varianten

5 februari 2018 by karolien Leave a Comment

vier1

Ik kreeg onlangs een super mooie bakvorm van mijn man (oef, vind het nog altijd vreemd om dat te zeggen!). Eentje met niet één, maar vier verschillende mini tulbanden. Op de weg naar huis (we vonden hem in Maastricht) ging mijn hoofd al aan het bakken: wat kon ik er allemaal mee doen? Eén van die ideetjes was om 1 beslag te nemen en daar 4 verschillende cakejes van te maken. Kijken jullie mee?

vier2vier3vier4vier5vier6vier7

Wat jij er mee doet is aan jou: of je maakt ook 4 kleine cakejes (misschien heb je zelf wel een andere leuke vorm), maakt er 4 soorten muffins van of vergeet het in 4 delen en kiest er gewoon eentje uit!

vier8

één beslag, vier varianten
 
Save Print
Ingredients
  • 1 beslag
  • 360 ml olie
  • 400 gram suiker
  • 2tl vanille extract
  • 6 eitjes
  • 120 gram yoghurt
  • 400 gram bloem
  • 2tl bakpoeder
  • snuf zout
Instructions
  1. Voor het beslag meng je de eitjes met de olie en de suiker en voeg je de rest van de andere ingrediënten toe en meng je tot een glad beslag. Verdeel het beslag dan in 4 kommen (+/- 350 gram per cake). Bak de cakes +/- 30 minuten op 170°C of tot een prikker er schoon uitkomt. Maak je 1 grote cake? Reken dan op een uurtje baktijd.
  2. VARIANT 1: voeg een eetlepel rozenwater, een eetlepel maanzaad, een theelepel vanille extract en een klein beetje citroensap toe. Werk af met een glazuur van room en bloemsuiker, met wat gedroogde rozenknopjes.
  3. VARIANT 2: voeg een eetlepel amandelpoeder en theelepel amandelextract toe aan het beslag. Verdeel wat amandelschilfers over het beslag in de vorm voor deze de oven ingaat. Werk af met gesmolten chocolade en geroosterde amandelschilfers.
  4. VARIANT 3: voeg een à twee eetlepels chia kruiden toe aan het beslag en een theelepel vanille extract. Werk af met een glazuur van bloemsuiker, chia kruiden en room + een paar kardemom peulen en steranijs.
  5. VARIANT 4: verdeel, nadat het beslag in de vorm zit, één à twee eetlepels Nutella doorheen het beslag. Werk af met gesmolten donkere chocolade.
3.5.3208

Liefs, Karolien

BewarenBewaren

Filed Under: recepten, sweets

« Romige bloemkoolsoep
Granola met chocolade en amandelen »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress