Als er iets is wat ik àltijd bestel als het op de kaart staat, dan is het Pad Thai. Mijn favoriet blijft de versie van Lucy Chang, maar mijn versie is ook lekker. Heel snel klaar en dus perfect voor een easy dinner. Ik heb hem deze keer gemaakt met kip, prei en broccoli. Niet echt ‘zoals het hoort’, maar wel heel erg lekker. Als noedels gebruikte ik boekweit noedels. Dit kan ook met rijstnoedels of eender welke soort noedels (dat zijn veel noedels in een zin).
Ik vond het originele recept hier (waar ze alles stap voor stap in foto’s uitleggen!).
Easy peasy Pad Thai
Prep time
Cook time
Total time
Recept voor 2 tot 3 kommetjes Pad Thai
Serves: 2 tot 3 kommetjes
Ingredients
- 170 gram (boekweit)noedels (2 van de 3 'pakketjes' die in een pakje boekweit noedels zitten)
- 2 kipfilets
- halve brocoli
- 1 prei
- 1 sjalotje
- 1 teentje look
- 2 eitjes
- 4 eetlepels bruine suiker
- 4 eetlepels limoensap
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ketjap saus
- een handjevol gehakte pindanootjes (ongezouten)
Instructions
- Zet een potje water op om je noedels te koken en maak deze klaar volgens de instructies op de verpakking. Zet de klaargemaakte noedels aan de kant.
- Verwarm je wok met wat olie (ik gebruik ontgeurde kokosolie) en bak hier in je gesnipperd sjalotje en het teentje look. Voeg de eitjes toe en maak er een 'scambled' eitje van. Als het geheel nog een beetje nat is (zo net nog niet goed) doe je het op een bordje en zet je het even aan de kant.
- Bak nu je kip in dezelfde wok. Als deze gaar is voeg je de gesnipperde prei toe en de brocoliroosjes. Goed roeren tot alles goed 'gewokt' is.
- Maak ondertussen je sausje: doe de bruine suiker, de limoensap, de sojasaus en de ketjap in een kommetje en meng ze.
- Als je kip en groentjes goed zijn, voeg je het eitje bij dit mengsel en ook je noedels. Die plakken waarschijnlijk lekker aan elkaar, maar doe je best om alles zo goed mogelijk onder elkaar te krijgen. Hier mag je het sausje over gieten. Weer goed mengen tot dat alles bedekt is met de saus.
- Verdeel de Pad Thai in kommetjes en doe er de gehakte pindanootjes over.
- Smakelijk!
Liefs, Karolien
Geef een reactie