... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Easy peasy Pad Thai

16 maart 2015 by karolien Leave a Comment

padtai

Als er iets is wat ik àltijd bestel als het op de kaart staat, dan is het Pad Thai. Mijn favoriet blijft de versie van Lucy Chang, maar mijn versie is ook lekker. Heel snel klaar en dus perfect voor een easy dinner. Ik heb hem deze keer gemaakt met kip, prei en broccoli. Niet echt ‘zoals het hoort’, maar wel heel erg lekker. Als noedels gebruikte ik boekweit noedels. Dit kan ook met rijstnoedels of eender welke soort noedels (dat zijn veel noedels in een zin).

Ik vond het originele recept hier (waar ze alles stap voor stap in foto’s uitleggen!).

Easy peasy Pad Thai
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
15 mins
Total time
25 mins
 
Recept voor 2 tot 3 kommetjes Pad Thai
Serves: 2 tot 3 kommetjes
Ingredients
  • 170 gram (boekweit)noedels (2 van de 3 'pakketjes' die in een pakje boekweit noedels zitten)
  • 2 kipfilets
  • halve brocoli
  • 1 prei
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 2 eitjes
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap saus
  • een handjevol gehakte pindanootjes (ongezouten)
Instructions
  1. Zet een potje water op om je noedels te koken en maak deze klaar volgens de instructies op de verpakking. Zet de klaargemaakte noedels aan de kant.
  2. Verwarm je wok met wat olie (ik gebruik ontgeurde kokosolie) en bak hier in je gesnipperd sjalotje en het teentje look. Voeg de eitjes toe en maak er een 'scambled' eitje van. Als het geheel nog een beetje nat is (zo net nog niet goed) doe je het op een bordje en zet je het even aan de kant.
  3. Bak nu je kip in dezelfde wok. Als deze gaar is voeg je de gesnipperde prei toe en de brocoliroosjes. Goed roeren tot alles goed 'gewokt' is.
  4. Maak ondertussen je sausje: doe de bruine suiker, de limoensap, de sojasaus en de ketjap in een kommetje en meng ze.
  5. Als je kip en groentjes goed zijn, voeg je het eitje bij dit mengsel en ook je noedels. Die plakken waarschijnlijk lekker aan elkaar, maar doe je best om alles zo goed mogelijk onder elkaar te krijgen. Hier mag je het sausje over gieten. Weer goed mengen tot dat alles bedekt is met de saus.
  6. Verdeel de Pad Thai in kommetjes en doe er de gehakte pindanootjes over.
  7. Smakelijk!
3.2.2929

 Liefs, Karolien

Filed Under: dinner, recepten Tagged With: dinner, easy, noedels

« Prei & courgette soep (my favorite!)
Granola met cranberries en noten »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress