Anyone want a cookie? Deze fudgy chocolate chip cookies zijn perfect met een glas melk na een lange dag, op een zondagmiddag of op een gezellige picknick. Mijn ‘standaard’ chocolate chip cookies zijn altijd een grote hit (en zowat het meest gemaakte recept van de blog!) dus het was tijd om dezelfde variant in chocolade te maken. And don’t they look good?!
Ik vind van deze dikke fudgy koeken heerlijk met een glas ijskoude melk, vriendlief vind dat een heel vreemd fenomeen. Maar hé, eet ze lekker zoals je zelf graag wil. Met dit receptje maak je 11 koeken.
- 150 gram zachte boter
- 150 gram bruine suiker
- 50 gram witte suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 110 gram zelfrijzende bloem
- 75 gram cacao poeder
- ½ theelepel baking soda
- Snuf zout
- 100 gram donkere chocolade in stukjes
- Meng de suikers met de zachte boter tot het samen fluffy is. Voeg het ei toe en meng.
- Doe alle droge ingrediënten in een aparte kom en meng deze dan lepel per lepel bij het natte mengsel. Als laatste meng je er de chocolade stukjes onder.
- Maak bolletjes van je deeg (ik gebruik een ijsbolschep) en leg ze op een bakpapiertje op een bord. Zet de bolletjes deeg dan een kwartier in de vriezer of 2 uurtjes in de koelkast.
- Verwarm de oven intussen voor op 175°C.
- Bak de bolletjes dan 10-12 minuten. Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat en dan verder op een afkoelroostertje. Bewaar in een afgesloten pot.
Liefs, Karolien
Geef een reactie