Ik ga beginnen met een eerlijk antwoord: nee, je proeft de rabarber eigenlijk niet. Waarom ik hem dan toch vermeld? Op een of andere manier geeft de rabarberconfituur die ik erin verwerk een zuurtje en sappigheid. Dus hem weglaten zou wel eens jammer kunnen zijn, want deze donuts zijn lek-ker. Zéker als je van witte chocolade houdt! Anders moet je ze eigenlijk gewoon skippen, want dan is dit helemaal niets.
Ik had al een tijdje in mijn hoofd zitten om te bakken met witte chocolade (of ja “chocolade”). Na een uitprobeersel cupcakes met framboosjes, waren deze donuts aan de beurt.
Deze donuts zijn gebakken en niet gefrituurd. Dit geeft ze een ‘cake’ textuur.
- 1 eetlepel boter
- 90 gram witte chocolade (+ extra als topping)
- 4 eetlepels rabarberconfituur
- 1 ei
- 80 ml volle melk
- Scheutje citroensap
- Snufje zout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 50 gram vanille suiker
- 135 gram bloem
- Verwarm de oven voor op 220°C. Vet je bakvorm in met een neutrale olie (bv. zonnebloemolie).
- Smelt de boter samen met de witte chocolade in een pannetje, roer goed zodat het niet kan aanbranden. Roer hier de confituur door en het ei.
- Meng er dan de melk, citroensap en suiker onder. Als laatste de bloem, zout en bakpoeder. Schep dan elk vormpje goed vol met deeg.
- Bak de donuts ongeveer 13 minuten, als je er op duwt moeten ze 'terugveren', dan zijn ze klaar.
- Laat afkoelen.
- Smelt witte chocolade in een pannetje, dip de donuts erin en laat uitharden.
Liefs, Karolien
Geef een reactie