... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Donuts met witte chocolade (& rabarber!)

8 juli 2016 by karolien Leave a Comment

donuts1

Ik ga beginnen met een eerlijk antwoord: nee, je proeft de rabarber eigenlijk niet. Waarom ik hem dan toch vermeld? Op een of andere manier geeft de rabarberconfituur die ik erin verwerk een zuurtje en sappigheid. Dus hem weglaten zou wel eens jammer kunnen zijn, want deze donuts zijn lek-ker. Zéker als je van witte chocolade houdt! Anders moet je ze eigenlijk gewoon skippen, want dan is dit helemaal niets.

Ik had al een tijdje in mijn hoofd zitten om te bakken met witte chocolade (of ja “chocolade”). Na een uitprobeersel cupcakes met framboosjes, waren deze donuts aan de beurt.

donuts2

donuts3

Deze donuts zijn gebakken en niet gefrituurd. Dit geeft ze een ‘cake’ textuur.

Donuts met witte chocolade (& rabarber!)
 
Save Print
Voor dit receptje heb je een donut bakvorm nodig. Het merk Wilton verkoopt dit (die heb ik gebruikt voor dit recept) en Wibra verkoopt er ook (dit zijn kleinere donuts, dus dan heb je er 12 ipv 6). Pas wel even je baktijd aan als je kleinere vormpjes gebruikt.
Serves: 6 gebakken donuts
Ingredients
  • 1 eetlepel boter
  • 90 gram witte chocolade (+ extra als topping)
  • 4 eetlepels rabarberconfituur
  • 1 ei
  • 80 ml volle melk
  • Scheutje citroensap
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 50 gram vanille suiker
  • 135 gram bloem
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet je bakvorm in met een neutrale olie (bv. zonnebloemolie).
  2. Smelt de boter samen met de witte chocolade in een pannetje, roer goed zodat het niet kan aanbranden. Roer hier de confituur door en het ei.
  3. Meng er dan de melk, citroensap en suiker onder. Als laatste de bloem, zout en bakpoeder. Schep dan elk vormpje goed vol met deeg.
  4. Bak de donuts ongeveer 13 minuten, als je er op duwt moeten ze 'terugveren', dan zijn ze klaar.
  5. Laat afkoelen.
  6. Smelt witte chocolade in een pannetje, dip de donuts erin en laat uitharden.
3.5.3208

Liefs, Karolien


 

Filed Under: brunch, recepten, sweets

« Aardbeienscones
Rabarbercello »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress