Mijn eerste idee was om de diepvriestaart van mijn moeke na te maken. Een taart die ze niet vaak maakt, maar als die uit de vriezer tevoorschijn komt, zie je overal glimlachen verschijnen. Zo lekker! Dat receptje komt er binnenkort ook wel aan (moet haar dringend het recept eens vragen!), maar dit heeft er al een beetje van weg. Een gemakkelijk taartje wat snel klaar is, wat je op voorhand kan klaarmaken en met de feestdagen zo uit de diepvries kan toveren.
Diepvriestaart met kriekenslagroom
Ingredients
- 200 gram boudoirkoekjes
- 250 ml room
- 1 pot ingemaakte krieken (pot van 340 gram, op siroop)
- 2 eetlepels bloemsuiker (of naar smaak)
Instructions
- Ik gebruik voor deze taart een cakevorm die ik bekleed met plastiek folie.
- De room meng je met de siroop van de krieken (hou de krieken apart) en de bloemsuiker tot een stevige slagroom. Leg dan een eerste laag boudoirkoekjes in de bakvorm en wissel af met een laag slagroom. Dit doe je tot de bakvorm vol is.
- PS: ik gebruikte in mijn taart ook de hele krieken, maar dat vonden we persoonlijk niet zo lekker. Mijn tip? Hou de krieken apart en serveer ze (warm gemaakt) bij de taart.
Liefs, Karolien
Geef een reactie