Super simpel, heel snel klaar én kei lekker, deze dadel ‘snickers’. Eigenlijk gewoon een dadel gevuld met pindakaas en pinda’s, omhuld met chocolade. Maar je bent dan toch een iéts meer verantwoorde Snickers aan het eten dan gewoon eentje uit een verpakking ;-)
Dadel 'snickers'
Je maakt dit receptje zoveel als je zelf wil, ik geef een indicatie voor ongeveer 10 dadels
Ingredients
- 10 dadels
- +/- 3 eetlepels pindakaas (1/2 theelepeltje per dadel)
- 2 eetlepels pinda's (ik gebruikte ongeroosterde/ongezouten)
- 100 gram donkere chocolade
- Optioneel: zoutvlokken
Instructions
- Smelt de chocolade au bain marie. Hak de pindanoten in middelgrote stukjes.
- Snijd de dadels in, haal de pit eruit en vul met pindakaas en een beetje pindanootstukjes. Rol de dadel door de chocolade, strooi er wat pindastukjes op en eventueel een snufje zoutvlokken. Laat de chocolade opstijven (op kamertemperatuur of in de koelast als het te warm is).
Liefs, Karolien
Geef een reactie