Forget the cronut … here is the croiclair! Niet half zo indrukwekkend als die beroemde cronut, maar wel heel gemakkelijk om zelf te maken. Haal verse croissants bij de bakker, bak er thuis af uit de vriezer, of als je er echt werk van wil maken kan je het deeg ook nog zelf maken … Maar rek daar maar een dag voor uit ;-) Tot nu toe nog maar één keer geprobeerd om bladerdeeg te maken, maar dat kost dus echt de he-le-dag. Wel de moeite, dat wel.
Anyway, back to the croiclairs. Of ecroissant of ecloissant of … nee, croiclair klinkt toch echt het beste. De vulling is een rijke pudding en je werkt af met donkere chocolade … that’s it! Heel wat minder stappen dan eclairs (maar toch blijven die het allerlekkerst).
Die pudding kan je natuurlijk ook from scratch maken (dat is pas écht de moeite), maar toen ik deze schatten maakte was het 23u30 op een zaterdagavond … toen had ik echt geen zin meer om eitjes te kloppen. Ik maakte pudding uit een pakje gewoon rijker met een vanillestokje en vanillesuiker. Dat is een kleine moeite maar is ZO veel lekkerder!
Hier lijkt mijn pudding enorm klonterig op de foto, was ‘ie niet hoor, ik was met het enthousiast zijn gewoon vergeten om hem door te roeren voor ik hem tussen de broodjes deed ;-)
- Croissants (vers, uit de vriezer of zelfgemaakt)
- Pudding (ik gebruikte Imperial, je hebt ongeveer een klein kopje pudding per croissant nodig), gebruik (zelfgemaakte) vanillesuiker i.p.v. gewone suiker en een vers vanillestokje
- Donkere chocolade om af te werken
- Maak je pudding volgens het pakje, maar voeg vanillesuiker toe in plaats van gewone suiker en schraap een vanillestokje leeg in de melk. Als de pudding klaar is laat je hem volledig afkoelen.
- Snijd je croissant in, doe je pudding in een spuitzak en spuit een dikke laag pudding tussen de croissants. Smelt je chocolade au bain marie en verdeel de chocolade over de broodjes. Klaar!
Liefs, Karolien
Geef een reactie