... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Croiclairs

24 februari 2017 by karolien Leave a Comment

croiclair1

Forget the cronut … here is the croiclair! Niet half zo indrukwekkend als die beroemde cronut, maar wel heel gemakkelijk om zelf te maken. Haal verse croissants bij de bakker, bak er thuis af uit de vriezer, of als je er echt werk van wil maken kan je het deeg ook nog zelf maken … Maar rek daar maar een dag voor uit ;-) Tot nu toe nog maar één keer geprobeerd om bladerdeeg te maken, maar dat kost dus echt de he-le-dag. Wel de moeite, dat wel.

croiclair2

Anyway, back to the croiclairs. Of ecroissant of ecloissant of … nee, croiclair klinkt toch echt het beste. De vulling is een rijke pudding en je werkt af met donkere chocolade … that’s it! Heel wat minder stappen dan eclairs (maar toch blijven die het allerlekkerst).

croiclair3

Die pudding kan je natuurlijk ook from scratch maken (dat is pas écht de moeite), maar toen ik deze schatten maakte was het 23u30 op een zaterdagavond … toen had ik echt geen zin meer om eitjes te kloppen. Ik maakte pudding uit een pakje gewoon rijker met een vanillestokje en vanillesuiker. Dat is een kleine moeite maar is ZO veel lekkerder!

Hier lijkt mijn pudding enorm klonterig op de foto, was ‘ie niet hoor, ik was met het enthousiast zijn gewoon vergeten om hem door te roeren voor ik hem tussen de broodjes deed ;-)

Croiclairs
 
Save Print
Eigenlijk weinig recept aan ... bereid alle onderdelen 's avonds voor en maak de broodjes 's morgens klaar, zo serveer je lekker verse croiclairs ;-)
Ingredients
  • Croissants (vers, uit de vriezer of zelfgemaakt)
  • Pudding (ik gebruikte Imperial, je hebt ongeveer een klein kopje pudding per croissant nodig), gebruik (zelfgemaakte) vanillesuiker i.p.v. gewone suiker en een vers vanillestokje
  • Donkere chocolade om af te werken
Instructions
  1. Maak je pudding volgens het pakje, maar voeg vanillesuiker toe in plaats van gewone suiker en schraap een vanillestokje leeg in de melk. Als de pudding klaar is laat je hem volledig afkoelen.
  2. Snijd je croissant in, doe je pudding in een spuitzak en spuit een dikke laag pudding tussen de croissants. Smelt je chocolade au bain marie en verdeel de chocolade over de broodjes. Klaar!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: brunch, ontbijt, recepten, sweets

« Nutella cheesecake
Yoghurt cake »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress