Dit is zo’n gerechtje wat ik wel eens maak als we nood hebben aan wat comfort food. Een bolognaise durf ik het niet te noemen, maar het lijkt er wel wat op! Heerlijk simpel, smaakvol en zo klaar.
Ingredients
- 400 gram half om half gehakt (varken/kalf)
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- 1 blikje gecondenseerde tomatenpuree
- 700 gram tomaten passata
- 1 eetlepel gerookt paprika poeder
- 2 eetlepels cury ketchup
- Peper en zout
- Pasta naar keuze
Instructions
- Zet een pot op het vuur en doe er wat olijfolie in. Plet en snijd de look in stukjes, snipper de sjalot fijn en doe ze in de kookpot. Stoof even aan.
- Doe dan het gehakt bij in de pot en ga er eens door met een houten lepel. Ik doe het gehakt niet helemaal in stukjes, zo heb je nog wat grotere stukken gehakt. Laat het even aanbakken.
- Strooi er dan het gerookt paprika poeder over en laat alles aanbakken tot het rauwe ervan af is.
- Doe het blikje gecondenseerde tomatenpuree erbij, laat even meebakken.
- Dan giet je de passata erbij, de ketchup en wat peper en zout. Laat even pruttelen. Maak intussen je pasta klaar volgens het pakje.
- Proef en kruid eventueel bij met peper/zout/paprika. Giet je pasta af, serveer met een lepel saus en wat lekkere kaas. Smakelijk! ;)
Liefs, Karolien
Geef een reactie