Hoewel ik eigenlijk echt geen fan van ben de combinatie appelsien en chocolade, had ik toch zin om deze snoepjes te maken toen ik ze tegenkwam in ‘Sweet’ van Ottolenghi. Ik kreeg het boek voor mijn verjaardag en de kleur en textuur sprak me wel meteen aan. Heb je graag Pim’s koeken? Dan ga je dit héérlijk vinden. Vraag maar aan manlief ;-)
Hou er rekening mee dat proces wel even duurt. Je bent er geen hele tijd mee bezig, maar je moet wel veel wachten tussendoor. Je kan er een hele tijd van snoepen (ik denk wel zo’n 10 dagen) dus maak er meteen genoeg. De citrus zelf vind ik trouwens heerlijk: het tintelt zo op je tong!
- De schil van 2-3 pompelmoezen (of appelsien)
- 1 liter water
- 500 gram suiker
- 1 laurierblad
- 1 kaneelstok
- 180 gram donkere chocolade
- Snijd de citrusvruchten in 4 en dan elke part nog eens in 4 stukken. Scheur voorzichtig het vruchtvlees van de partjes af en eet deze op of maak er iets anders lekkers mee (limonade, sorbet, confituur, ...).
- Breng een grote pan met water aan de kook en doe de citruspartjes er in zodra het water kookt. Laat ze +/- 1 minuutje in het water zitten als het water weer kookt en giet de partjes dan af. Spoel af onder koud water en herhaal dit proces nog een keer (blancheer nu 30 seconden). Giet weer af en spoel weer af met koud water. Leg de schillen nu te drogen.
- Meng in een kookpot het water, het laurierblad en kaneelstok en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Droog de schillen nog eens goed af en giet ze dan in de kookpot met suikerwater. Zet er een bord op en laat dit nu rustig een uur tot 1,5 uur doorkoken tot de siroop bijna op is en de schillen doorschijnend zijn.
- Schep de schillen dan uit het suiker water (dit kan je weg doen) en leg ze te drogen op een afkoelrekje met een stuk bakpapier onder. Laat ze nu weer helemaal uitdrogen (dit kan weer 12 uur duren).
- Smelt de chocolade dan au bain marie en dip de schillen er half in. Laat uitharden en eet ze lekker allemaal op!
Liefs, Karolien
Geef een reactie