... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bakboek
  • webshop
  • over Karolien

Citrussnoepjes met chocolade

13 mei 2019 by karolien Leave a Comment

Hoewel ik eigenlijk echt geen fan van ben de combinatie appelsien en chocolade, had ik toch zin om deze snoepjes te maken toen ik ze tegenkwam in ‘Sweet’ van Ottolenghi. Ik kreeg het boek voor mijn verjaardag en de kleur en textuur sprak me wel meteen aan.  Heb je graag Pim’s koeken? Dan ga je dit héérlijk vinden. Vraag maar aan manlief ;-)

Hou er rekening mee dat proces wel even duurt. Je bent er geen hele tijd mee bezig, maar je moet wel veel wachten tussendoor. Je kan er een hele tijd van snoepen (ik denk wel zo’n 10 dagen) dus maak er meteen genoeg. De citrus zelf vind ik trouwens heerlijk: het tintelt zo op je tong!

Citrussnoepjes met chocolade
 
Save Print
Recept uit 'Sweet' van Ottolenghi
Ingredients
  • De schil van 2-3 pompelmoezen (of appelsien)
  • 1 liter water
  • 500 gram suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstok
  • 180 gram donkere chocolade
Instructions
  1. Snijd de citrusvruchten in 4 en dan elke part nog eens in 4 stukken. Scheur voorzichtig het vruchtvlees van de partjes af en eet deze op of maak er iets anders lekkers mee (limonade, sorbet, confituur, ...).
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en doe de citruspartjes er in zodra het water kookt. Laat ze +/- 1 minuutje in het water zitten als het water weer kookt en giet de partjes dan af. Spoel af onder koud water en herhaal dit proces nog een keer (blancheer nu 30 seconden). Giet weer af en spoel weer af met koud water. Leg de schillen nu te drogen.
  3. Meng in een kookpot het water, het laurierblad en kaneelstok en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
  4. Droog de schillen nog eens goed af en giet ze dan in de kookpot met suikerwater. Zet er een bord op en laat dit nu rustig een uur tot 1,5 uur doorkoken tot de siroop bijna op is en de schillen doorschijnend zijn.
  5. Schep de schillen dan uit het suiker water (dit kan je weg doen) en leg ze te drogen op een afkoelrekje met een stuk bakpapier onder. Laat ze nu weer helemaal uitdrogen (dit kan weer 12 uur duren).
  6. Smelt de chocolade dan au bain marie en dip de schillen er half in. Laat uitharden en eet ze lekker allemaal op!
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: recepten, sweets

« Bananencake
Cinnamon rolls 2.0 »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi there!

  • E-mailadres
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2021 · by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress