Een per-fect Paasdessert als je het mij vraagt, deze citroenmousse. Helemaal niet te zoet of te zuur, heerlijk fris en een lekkere afwisseling met de bosbesjes erbij. Oh, moest je nu tijdens dit recept denken “dit heb ik precies al eens ongeveer gelezen”, dat klopt. Deze mousse heeft zowat dezelfde basisingrediënten als de wafeltjes met lemon curd en bosbesjes. Zo kan je met 1 keer voorbereiden, 2 keer een verschillend dessertje maken (of ze samen serveren!).
De lemon curd kan je zelf maken, of kopen bij o.a. Dille & Kamille, de bosbesjes haal je uit de vriezer en de ingemaakte citroentjes maak je op dezelfde manier als hier bij deze citroentaartjes.
Serveer de mousse in leuke kopjes of potjes en bewaar ze in de koelkast. Dit receptje is goed voor zo’n 5 à 6 porties.
- 220 gram volle room
- 150 gram lemon curd
- 2 eetlepels citroensap
- Bosbesjes volgens het wafelreceptje
- Citroentjes volgens het citroentaartjes recept
- Klop de slagroom stijf en schep er de lemon curd onder, voeg wat extra citroensap toe naar smaak (kan je ook weglaten als je het zuur genoeg vind). Verdeel over de potjes en laat opstijven in de koelkast (minstens een paar uur).
Liefs, Karolien
Geef een reactie