Rare naam denk je? Dat snap ik. Ik heb hem daarom ook maar in het Engels gelaten, want ‘citroen zelf bedruipende cake’ klinkt nog een heel stuk vreemder ;-)
Wat het eigenlijk is? Wel, het is cake, maar die aan de bodem een sausje heeft. En dat allemaal in één beslag. Een beetje zoals deze magic custard cake, maar dan in een bakvorm gemaakt en liefst op te eten als het nog een beetje warm is.
(hallo daar op die lepel :-)
Citroen 'self saucing pudding'
Receptje van www.olivemagazine.com
Ingredients
- 50 gram boter
- 200 gram suiker
- Zeste van 1 citroen
- 100 ml citroensap
- 3 eitjes
- 50 gram tarwebloem
- 250 ml volle melk
- 1 tl vanille extract
- + boter om in te vetten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter, met de suiker en citroenzeste.
- Scheid de eitjes en doe de eigelen bij het suikermengsel, de eiwitten doe je in een andere kom en zet je even aan de kant.
- Mix de bloem en de melk ook onder het suikermengsel en als laatste het vanille extract tot je een glad deegje hebt.
- Klop de eiwitten (bijna) stijf en schep deze onder het andere mengsel.
- Vet een bakvorm in en stort het beslag hier in.
- Zet de bakvorm in een grotere bakvorm of braadslede en vul deze half met water.
- Bak de cake nu 45 minuten op 180°C.
Liefs, Karolien
Geef een reactie