... van karolien

  • recepten
  • DIY & ander leuks
  • Bestellen?
  • webshop
  • over Karolien

Christmas inspiration: voorgerecht met stoofpeertjes en roquefort

15 december 2017 by karolien 3 Comments

peer3

Oh jongens hebben jullie er ook zo’n zin in? De Kerstboom staat al op, mijn outfits liggen al klaar en ik heb al honger. Hoog tijd om die Kerst receptjes uit te proberen!

Dit voorgerechtje smaakt bij iedereen én je hebt er zelf amper werk aan op het moment van je diner. De stoofperen kan je perfect een week op voorhand klaarmaken, waardoor je enkel nog je brood moet roosteren en de peertjes nog even moet opwarmen.

peer2peer1

Ik snij mijn peertjes graag al in 4 voor ik ze stoof (zo zit je niet met een klokkenhuis en steeltje) mààr een peer op zijn geheel staat natuurlijk wel mooi op je bord. Kies dus gewoon waar jij het meeste zin in hebt!

peer4peer5peer6

Christmas inspiration: voorgerecht met stoofpeertjes en roquefort
 
Save Print
Geen vaste hoeveelheden, pas het aan naar wat je nodig hebt.
Ingredients
  • STOOFPEREN
  • Peren (ik gebruik gewoon conference, maar dat kan natuurlijk ook met 'echte' stoofperen)
  • Gluhwein
  • Bruine suiker (100 gram op 1 liter gluhwein)
  • Appelsien
  • Kaneel
  • AFWERKING
  • Rozijnenbrood
  • Roquefort of andere blauwe kaas
Instructions
  1. Schil de peren en snijd ze eventueel in partjes en verwijder de klokkenhuizen.
  2. Los de suiker op in de gluhwein en doe er de kruiden bij (in een grote kookpot). Doe de peren in de mengeling en laat ze een uur tot 2 uur heerlijk pruttelen tot de peertjes mooi roze kleuren.
  3. Kijk voor de hoeveelheid naar de hoeveelheid peren: zorg dat ze goed onder het vocht staan.
  4. Als je peren een mooie roze-rode kleur hebben haal je ze uit de kookpot, maar laat je het vocht nog zitten. Kook dit verder in tot een siroop. Giet dan de siroop bij de peren en bewaar afgedekt in de koelkast.
  5. Voor het serveren warm je de peren met het vocht terug op en rooster je het brood. Serveer met een stukje kaas.
3.5.3208

Liefs, Karolien

Filed Under: brunch, dinner, recepten

« Christmas inspiration: gingerbread cake
A parents appreciation gift »
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Comments

  1. AvatarAnn says

    16 december 2017 at 12:04

    Oh dit is een superleuk gerechtje! Simpel (maar ik zou er zelf niet opkomen :-) en lekker! Eindelijk iets haalbaars voor het kerstmenu. Heel erg bedankt!
    Ann

    Beantwoorden
  2. AvatarAnn says

    16 december 2017 at 12:06

    Nog een vraagje: is het sap van 1 appelsien dat erbij moet of in partjes? Bedankt!

    Beantwoorden
    • karolienkarolien says

      17 december 2017 at 14:22

      Hoi Ann! Dat mag er gewoon in partjes of schijfjes bij :-)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter op Ann Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe:  

Hi there!

  • Email
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom op van Karolien! Hier deel ik met plezier receptjes, DIY’s en tips over hoe je de perfecte gastvrouw kan zijn. Nu en dan komt er ook eens iets voorbij over onze recente verbouwing of andere leuke dingen. Wil je graag iets vragen of iets bestellen? Mail me op karolien@vankarolien.be!

zoeken

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress